Thursday, 13 October 2011

MISS SINGLE.. but {dot} {dot} {dot}

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semua.. Today m0od was s0 happy w0k!.. Nak tahu tak kenapa Iza happy sangat???

NAK!! NAK!!

Hehehe, sebenarnye bnyak sebab Iza happy.. But first of all , Iza bersyukut sangat kepada Allah sebab memebrikan kemudahan perjalanan hidup Iza dan kawan-kawan Iza hari ni.. Kalau u all nk taw.. Hari ni , kelas 2 KRK kena puji dengan guru mata pelajaran Geografi kami.. Hikhikhik, itula kami.. Walaupun nakal... Kan kawan2.. hehehe

Then, sec0nd thing Iza berjaya siapkan kerja kursus yang cikgu beri kepada Iza n kawan2 Iza.. Best giler!! Xdela hari2 kena ngadap kertas tu jekan.. Huhuhu, nie la sebab kawan2 n Iza dipuji 0leh cikgu.. But , jgn terlampau kembang gak kan.. Ti laen pulak citernye.. Hehehe..

Selain tu, ade sperkara agy yang Iza nak st0ry m0rry dengan u all semua.. Hehehe, Ok.. seperti yang anda smue maklum.Iza jady 'MISS SINGLE' lepas clash dengan Munib. Beberapa hari ni Iza tenang sangat dengan status baru Iza nie..iaitu..

MISS SINGLE

Ya k0rang... Tak pernah rase setenang ini.. BUT ! Dalam ketenangan tu p0n ade kesedihan yang terselit di hati Iza nie... Lagi2 biler teringat kenangan dengan Munib... Huhh~ Why my life was s0 hard???Tapi,, kuasa Allah.. Iza sebagai manusia yang lemah dan sentiase melakukan dosa nie kena terima takdir yang ditentukan kepada Iza.. RIGHT??

BETUL3!! ahax.. hehehe

Dan dengan kuasa Allah jugalah pintu hati Iza telah terbuka untuk menerima se0rang lagi lelaki di dalam hati Iza.. Huhuhu, hatiku berbunga riang..Sebenarnye, lepas je putus dengan Munib. Ramai yang masuk meminang.. Hehehe, meminang kat sini bukan ajak kawen yer.. Tapy lebih kepada ber'couple'..

But dalam banyak2 lelaki yang Iza kenal.. Hanya se0rang lelaki nie saje yang Iza betul2 nampak keikhlasan dia menerima Iza.. Tak macam yang lain.. Hanya pandang rupa paras Iza..(0ops! s0ry kal0 ade yang terasa) .. But , h0nestly.. Dia nie mampu membuat hati Iza terusik.. Dia juga memahami perasaan Iza.. Dan dia juga sangg0p tunggu jawapan dari Iza.. Wahh !! Sungguh terharu..

Dia pada pandangan mata Iza.. Handsome, berbadan sasa dan tegap.. Kalau u alls nak taw, dia budak High School segamat. Dia juga se0rang yang bertanggungjawab sebaga anak sulung dan jga sebagai se0rang pengawas yang berdedikasi... Woow!! Macam mane la dia boleh terpikat dengan Iza yer?? .. Sathu Iza,, Iza nie tak cantik. Tapy c0mel adela.. hehehe,, Mmm.. Tak baik n jahil orangnye.. But, macam mane la dia boleh terpikat erk?? itulah yang menjady tanda tanye pada Iza... Huhhh~ Biler Iza tanye macam mane boleh tersangkut dengan Iza?? Dia cakap...

"Entah erk,, sye p0n xtwu.. hati sye tergrak n trbuke t0k mengenali n menerima awk.."

I'm so confuse.. Tapy, nasib baiklah dia tak menerima Iza sebab paras rupa Iza.. Hehehe~ Tu yang Iza nak tu.. Hehehe.. So, now.. Dia sedang menanti jawapan yang lahir dari hati Iza.. Dan Iza pulak,, sedang memikirkan jawapan yang benar2 tepat.. Dia tak paksa Iza untuk menerima dia sebab dia cakap perasaan tak boleh dipaksa.. Tapi , sebenarnye saye p0n da mule suka kat awak.. Cume, sye pkirkan mase depan awak n sye.. Yela, awak tu f0rm 5 , budk pandai n punye tanggungjwab dan jwatan yang besar.. Lagi sebulan lebih je awak da nak hadapi peperiksaan besar.. Saya tak0t awak lalai .. But,, Hati saye da betul2 terpikat kat awak.. Huhhh~ Beratnye nak wat keputusan... It s0 difficult t0 me.. 

Huurmmmm.... Ok ! Iza da buat keputusan.. Nak taw x keputusannye aper??? Hehehe.. keputusannye ialah...

~..BIARLAH RAHSIA..~

HAHAHA.. 0oops! Ala,, nanti la yer Iza bagi tau ape jawapan Iza.. 

HA?? APE DIE?? OOoo, sape budak yang Iza maks0dkan tu yer?? hehehe, ti la Iza citer. Biler Iza da beri jawapan kat u alls semua.. Iza akan bagitau sape dye... Buat mase nie, shhutt! n zip mulut ... Hehehe


Meh sini! ade sesuatu yang Iza nak kongsi... Hayati taw bait2 perkataan ini.. Muah ! Love u all.. Ok la , jejari lincah Iza sudah lenguh.. Tak terdaya nak menaip lagi.. Tata k0rang..

- MA'AS SALAMAH -
Kenangan…
Kau datang tanpa diundang
Berputar-putar semula dikotak minda
Antara manis dan pahit
Masing-masing cuba untuk mengambil tempat tersendiri
Untuk diputar semula
Kenangan…
Manis itu hanyalah sekadar mimpi disiang hari
Bila tersedar lenyaplah ia
Walaupun seketika waktu terbatas
Namun ia sungguh menyenangkan
Kenangan…
Pahit itu yang sering datang
Penuh pergolakkan dan derita
Kesudahannya sangat menyiksakan hati dan minda
Dengan linangan air mata yang sering menemani
Tetapi kenangan itulah
Yang akan mematangkan dan mendewasakan
Tidak perlu menangisi kenangan itu
Ambillah iktibar dengan berfikir
Ada sesuatu Pemberian untuk kita
Yang belum diketahui untuk apa tujuanNYA
Rabb tidak pernah merampas sesuatu berharga dan bernilai
Dari hambaNYA
Malah memberi yang lebih baik dari yang asal
Usahlah menangis…
Sesuatu yang buruk itu
Tidak semestinya buruk dimata Allah
Tetapi boleh jadi yang terbaik disisiNYA
Kehilangan, derita, mahupun kekecewaan
Belum tentu buruk pada hidup kita
Tetapi ia adalah ‘antibiotik’ untuk diri kita
Menjadi lebih kuat dan tabah
Pergilah derita…
Pergilah kesakitan…
Pergilah kekecewaan…
Terbanglah dikau bebas bersama masa dan waktu yang lepas
“Berikan kasih sayang, nescaya kamu akan dikasihi dan berilah keampunan, nescaya akan diberikan keampunan” (Riwayat Imam Ahmad)



"kadang-kadang..Allah sembunyikan matahari.. Allah turunkan hujan dan kilat... kita tertanya tanya..ke mana perginya matahari.. rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi.."wink wink(semua perkara pasti ad hikmah di sebaliknya..)