Sunday, 8 November 2015

Awak...


Assalamualaikum.. 
 
Awak, im trying my best to be a good special girlfriend for you. Im trying to learn what the best for us. Trying to go through deep inside your heart. Am I still not good enough for u? Deeply in my heart, I feel terkilan when you say i never learn to care your feelings. Am I really that useless? Never know about your heart,care about your feeling? Awak, if you know that I really love you, accept everything you have said, no regrets being hurt by you, always waiting for every moment to be with you and everything about you that I will accept with no regrets. I know sometimes could be my fault, thanks for tegur kesalahan saya. Yup, you are the first one yang tegur everything kesalahan saya . What should or shoulnt I do. Thank you, i do really appreciate what you did. Cause then I know and make the things right. Maafkan saya sebab selama ni selalu fikir perasaan saya je. Im really sorry for being selfish to you, to myself.. 

Awak, can i know something? Did you have read all my luahan yang berpanjang jela saya type cause you ask me to do that. Im glad if you dah baca.. but i really disappointed cause you didnt mention about any of them and huhh, i dont want to talk about it anymore. Cause it really hurt me. Sorry .. i make mistake again. Huhhh... im trying awak. Im trying buang rasa cemburu tu jejauh. Rasa risau, gelisah and everything .. Lelagi yang berkaitan dengan dia. I know, awak dengan dia dah takde pape pun.. but awak. People change. Maafkan saya, bukan bermakna saya ragu dengan awak. But i just afraid to lose you.. Saya tak nak rasa kecewa kena tinggal lagi. Tak nak go through being break up by someone again. It is really hard for me along the 5 or 6 years ago. Takde siapa yang sayang saya seperti mana awak sayang saya except for my family. Awak terima kekurangan saya. Tak macam ex saya. Awak kengkadang beralah dengan saya tak macam ex saya. Suka ikut kepala sendiri. Awak banyak sangat bawa perubahan kat diri saya. Tahu kengkadang awak sibuk, cuma saya yang nengada sangat nak merajuk and makan hati dengan awak.. Biasalah, tu je mampu tarik perhatian awak. Memang kengkadang terasa dengan kata kata awak. But I admit that is all my fault.. Ketahuilah, sakit mana pun hati saya.. Saya tetap sayang awak and I do love you damn much.  
 
At last, I know im not good enough to you. Tak cantik, tak kurus , chubby, gemuk everything yang buruk semua ada kat saya. But you accept me as who i am. Thank you for always supporting walaupun sometimes ada support awak tak membantu. But no worries, cause everytime you manage to make me happy .. How can I say that? Cause setiap kali merajuk dengan awak tak boleh lelama . Awak selalu buat ayat melt kan saya .. kalau marah pun sama tak boleh lelama. Maafkan saya atas kekurangan diri.. From bottom of my heart , I really love you Abe Tonjang .. And I miss you damn much . And I hope , you will be the one and last .. Till we meet again.. Farewell my dear honey bunny Mr I (*^▽^*)


Saturday, 23 May 2015

PENDAM

Assalamualaikum.

Hai, dah lama tak update blog. Tapi ada ke orang nak baca? Haha , stalker maybe. Tak apalah . Ada orang baca ke, tak ada ke. It's same. No difference . Okey , bila dah lama tak menaip nie rasa macam janggal wo. Dah tak sepantas dulu. Kalau dulu masa menaip tu idea melimpah. La ni kena fikir ayat dulu baru taip. Last update tahun lepas , about a few months ago. Zati cerita pasal kehidupan di asrama. Now, zati nak cerita pasal apa ? PENDAM? Okey .. tajuk tak lah gempak mana. Tapi apa yang nak diceritakan dengan pendam? Just .. wait .. read .. and .. understand.

Okeyla, nak bagi suspen sikit kita cerita pengalaman duduk rumah sepanjang tunggu result sampai la dah nak pergi matriks ni. Ya, zati dapat matriks. UPU ? Ntahlah, maybe ada mistake masa isi tu. And Zati rasa nak nangis . But macam tak guna. Nak menyesal pun tak guna. Result ? Haha, maybe bukan rezeki . Tapi tak apa. Peluang ke matriks ni nak tebus balik. In Shaa Allah Zati boleh. Mak cik zati pun dah bagi semangat. So, why not take the challenge. Cabar diri sendiri jika nak maju dalam kehidupan. :') .

Cakap pasal duduk rumah. Pffttt , serious tepu . Boleh gila jugalah duduk rumah. Mana taknya . Tak ada benda nak dibuat . Masak, basuh baju, lipat kain. Hurmm. Tak boleh lah. Okey , memanglah anak perempuan kena buat semua tu. Sebab perempuan belajar tinggi mana, jawat jawatan setinggi langit. Tempatnya still di rumah and also di dapur. Okey, jujur zati pemalas. Hahah, but I have to do it . Biarlah secara terpaksa zati buat. But the end of the day, Ikhlas tu datang sendiri. Tak percaya? Try lah buat something yang kita tak suka . Then, kau akan buat juga even adalah merungutnya. Tapi nak buat macam mana. Manusia memang suka mengeluh lagikan merungut. Okey, I'm talking about myself.

But, duduk kat rumah mengajar zati bermacam-macam benda. Bila dah duduk rumah kena kerah buat ni. Bila duduk rumah if leka dengan gadget kena marah. Bila duduk rumah kau jadi nak ingat je orang jauh. Serious seksa. Kalau boleh sikit pun tak nak renggang dengan dia. Kalau boleh rasa nak sangat duduk kat sebelah dia.Dan disinilah pendam bermula. Perghh, kau pendam macam jeruk nak buat pelam tu. Tak pun macam tempe yang elok dah lama tak masak terbiar je jadi bacin sampai busuk. Okey , busuk and bacin adik beradiklah kan. Hohoho. 

Actually Zati ni nak cerita pasal apa ni. Aishh , peninglah. Berbelit belit tau. Please jangan jadi ling. Okey fine.. Kejap, tengah cari idea . Tadi dah berlonggok dalam kocek dah. Tetiba tercicir pula. Aishh , kejap . nak pergi kutip. Hahaha >o<

Okey, diam tak diam dah hampir lapan bulan gitulah kenal dia. Siapa dia? Hmm, it's hard to tell . Nak cerita ke? Ada ke orang nak baca? Okey , sebab takdelah zati cerita. Hmm..but Zati tak akan cerita details.*eleyh, yela tu tak details* . Hohoh, betullah. Hmm, okey .. back to the story. Nama diberi Is.Is apa? adalah.. Rahsia beb. Hahah.Zati ada dalam friendlist wechat dia dalam bulan 4 tahun lepas. Dia pernah tegur zati. After intro terus senyap. Hahaha.. Well, masa tu ingat ada Afiq. So, malas nak layan sangat. Huhh, cakap pasal Afiq. He keep silent from me. Sedih? Ya, but dah biasa dah. =) Bukan dia seorang je buat Zati macam tu. But, salah zati juga. Zati buat dia tak tegur Zati. Afiq, kalau afiq baca ni zati nak minta maaf sangat-sangat. Zati tak tahan bila afiq buat zati macam. Cari zati bila diperlukan. Then, i made a small mistake Afiq marah gila babeng. Maaf. Serious Zati terasa. Dan I can't stand it anymore. 

Okey dah, balik kat topik tadi balik. Then, dia start chat Zati dalam akhir bulan 8 nak masuk 9 gitu. Time tu Zati balik bermalam kot. Tak ingat sangat. Start dari tu.. Zati kenal dia. Zati dalami hati dia. Zati terima dia. IDK why. but Zati selesa dengan dia. BTW , umur kitaorang agak jarak sikit. But below 5 years la. Okey , taste Zati memang yang tua dari Zati sikit. Sebab apa ? Entahlah.. Dont ask me why and dont ask me whyI'm falling in love with him. Sebab ia semulajadi. Hurmm, maybe sebab dia ada saat zati memerlukan seseorang. 

Okeyla, dah jauh sangat zati cerita. Lari dari topik. Balik kepada pendam. Awak, kalau awak baca ni saya nak awak tau. Ni antara luahan hati saya. 

Saya tak tau lah awak perasan ke tak. But lately, hubungan kita sentiasa diuji. Maybe berpunca dari sifat cemburu saya. Dan juga sifat inkuiri saya memang menguji kesabaran awak. Awak, kengkadang saya tertanya-tanya. Pernah tak awak marah ex awak. Pernah tak awak tak bagitau dunia pasal dia. Hmm, serious saya terasa. Saya tengok FB, Wechat awak.. Ada je cerita pasal dia. Post gambar dia. Siap ada blog khas untuk dia lagi. Sakit wak hati bila baca semua isi dalam blog tu. But Im pretending that I'm okey with it. Kalaulah awak tau setiap kali saya stalk awak punya media social and also her. Whole body jadi kebas sebab rasa nak pitam. Huhh, kita siap gaduh lagi bila awak cakap awak tak akan guna all media social and even your phone. Kalau itu buat saya puas hati. Awak tau, masa tu saya rasa dunia saya berpusing 360 darjah. tak maybe 720 darjah. Hahah, but awak.. Akhirnya saya yang mengalah. Setiap pergaduhan yang membabitkan kemarahan awak. Saya mengalah. But memang bukan salah awak, semua salah saya. Overthinking. Hmm, maybe dia dulu tak melebih macam saya kot. Allah, kenapa tetiba rasa nak nangis ni. Hahaha, selama ni awak marah saya tak ada pula nak nangis. Tetapi bila ingat semuanya. Air mata rasa nak menitis. Rupanya dah banyak benda saya PENDAM sensorang. Banyak sangat. Semua benda. Maybe dugaan saya tak seberat awak. Tapi percayalah. Perkara yang saya pendam ni seberat dugaan yang awak lalui. Awak ingat semuanya tentang dia. Even tarikh and masa pun awak ingat bila. Bila saya, huhh. Saya tak nak cakap . Awak fikir sendiri. Mungkin jarak beza umur kita yang buat awak macam tu. Kalaulah awak tau, saya tak pandai nak marah awak. Saya tak pandai nak bangkang cakap awak. Kalaulah awak tau saya terlampau lembut hati bila berkaitan dengan awak. Kalaulah awak tau, saya tak nak kehilangan awak. Kalaulah awak tau betapa sakitnya memendam rasa. Tapi saya tak reti nak luahkan. Cukuplah saya buat awak tertekan, marah dengan pertanyaan bodoh saya. Maybe bodoh and overthinking bagi awak. Tapi itu yang penting bagi saya. Hmm, awak masih sayangkan dia ke. Saya nak sangat tahu jawapannya. Once saya tau . Saya puas hati. Dan tak akan tanya lagi. Huhh, macam tak boleh teruskan je nak luahkan apa yang saya pendam. Awak, saya tak kisah dengan masa silam awak. Cuma, saya nak awak jujur dengan saya je. Saya tau awak seorang lelaki yang bertanggungjawab. Betullah awak cakap, kenangan memang susah nak dilupakan. Lelagi ada anugerah dari Allah. Saya pun nak tapi tak naklah bebankan awak lagi. Awak.. Saya dah beri kepercayaan kat saya kat awak. Saya harap awak hargainya dan guna ke arah yang betul. *okey, ayat BM paling meraban* . Awak, awak perlukan saya dan begitu juga saya perlukan awak. Saya tak tau lah sampai bila awak nak rahsiakan hubungan kita. Lelagi dari dia. Kenapa saya rasa macam tu ? Hmm, sebab .. People change. *pinjam ayat awak* . Saya paling takut awak akan kembali pada dia kemudian tinggalkan saya. Hmm, overthinking lagikan . =) . But who knows. Saya rasa sampai sini je dulu. Saya tau , maybe awak baca ni awak akan sakit hati, sedih, stress, marah and everythings. dan maybe juga awak kecewa dengan saya. Nak tau sebab apa saya suka pendam? Sebab dengan cara tu je saya rasa sekali saya ingat kemudian saya pendam masuk otak dan tersemat dalam tu. Dan kesakitan tu akan dirasa bila saya tetiba ingat je. Hmm, awak pun suka pendam masalah awakkan. Or maybe awak luahkan kat orang lain bukan saya. Dan akal jahat saya kengkadang berkata kenapa perlu saya luahkan semuanya kat awak sedangkan awak tak buat benda yang sama. Huhh, maybe i'm not good at giving advice and so on. Takpelah, cuma beza kita pasal pendam. Semuanya saya simpan sendiri. Even dengan kawan baik saya sendiri pun saya tak cerita masalah saya. Sebab saya rasa kesakitan yang saya alami tidak patut dikongsi dengan orang lain. *okey, apa pula dalam blog ni kan. Bukan share juga ke?* Well, saya cuma buat luahan yang mungkin pertama dan terakhir awak baca. Awak, even awak guna different name but they are still you. Orang yang sama. Awak.. cara kita berfikir berbeza. Saya yang jenis buffer and you need to explain clearly. Bukan buat saya tertanya-tanya. Hmm, takpelah. Lepas ni saya nak senyap je. Itu lagi selesa rasanya. ='). Saya minta maaf jika saya tak secantik dia. Saya minta maaf jika saya tak sebijak dia. Saya minta maaf jika tak mampu jadi seperti dia. Saya cuma tahu jadi diri saya. Kalau awak selami saya, itulah diri saya. Kalau awak dalami diri saya. Itulah Izzati. Yang selalu suka overthinking. I know its not good. But, cara itu jela buat saya sakit seketika dan kemudian pendam kesakitan itu. Dan balut kesakitan itu dengan kekuatan yang kengkadang goyah. Saya minta maaf awak. Maaf andai luahan hati saya ini terlampau. Sebab saya dah pendam terlampau lama. Maafkan saya . I LOVE YOU LAH AWAK. NO MATTER WHAT. 

Tu jela saya nak luahkan. Hohoho.. Awak, harap masa awak baca ni tak kena kejutan elektrik ke apa. Hahaha, Apa yang saya tulis ni hanyalah mainan minda semata-mata. Fikiran saya pun melayang ke mana masa menaip ni. Mana taknya, sambil update sambil tengok bola. But.. Fikiran saya tak ada kat dua-dua ni. More to what is your reaction when you  read this update. Jika terdapat pertanyaan, tanya saya dulu ea. Jangan merajuk dengan saya dulu. Sebab dunia saya gelap bila awak ignore saya. Sebab saya update tak pasang lampu. Feeling ala ala sedih gitu. *but, memang sedih pun* Okey, jujur menitik juga air mata bila update post ni. Ya Allah, semoga saya diberi kekuatan dalam meneruskan hubungan kita ni. Dikurniakan kesabaran yang cukup. The END..

Lots of LOVE FOR U YOU MY CAPTAIN AMERICA