Monday, 19 December 2011

The Best Moment in a day..

..ASSALAMUALAIKUM..

budak muka ceria..

Hello, Hello, Hello.. Hehehe, hari ni happy sangat.. Nak tau tak kenapa??

NAK ! NAK !

Eceh ! Jawab sendiri pulak.. Hoho.. Eh ! Lupa pulak nak tanya., Readers Iza yang comel dan handsome nie apa khabar?? Sihat tak ?? Hope sihat sejahtera la yer.. Yang dah nak rasa demam-demam tu or batuk and selsema ker.. Jumpa doktor cepat-capat tau.. Nanti melarat , Iza pulak susah hati.. Ceyt ! Hehehe,, 

Okey, okey , okey.. Now . Iza nak cerita kisah happy Iza satu hari (Ahad lepas) .. What i'm going to tell u all erk?? SABARLAH sayang.. Nak story morry sambil makan biskut morrie la nie. 

COMEL TAK BUDAK NIE?

Eceh ! Bajet pulak letak pic sendiri.. Ala, suke hati la.. Hikhikhik, sebenarnye.. Mase pic nie diambil , Iza and family Iza serta maksu and kakak sedara Iza got ready went to BP. Ape tu BP?? Sayang, BP tu Batu Pahat.. Hehehe, Best sangat.. Jom tengok pic2 kat bawah nie..

da get ready nak pergi..



Huhuhu, comel tak budak2 kat atas nie,, Diaorang nie adik2 Iza.. Nakal-nakal semuanye.. But , I love them so much.. Tiada siapa boleh gantikan tempat mereka.. Sesampai je kami di bandar.. Pergi carefour sebab ibu nak cari kain untuk baju pengantin. Kat sana jumpa la seorang ustazah nie dengan bakal suaminya.. Hehehe, makin cantik ustazah..

Dah jumpa pon kain yang ibu cari.. SOooo?? INILAH MASANYA..

Masa apa pulak Iza nie kan? Merepek aje.. Ish3..

Huhuhu, bukan merepek la sayang.. Tapi kenyataan.. Apa yang dijanjikan oleh ibu Iza kepada Iza akhirnya tertunai.. TERIMA KASIH IBU.. and also MY FATHER.. THANK YOU ENCIK... Now ! I want to start my story. Apela Iza nie,, lagi tadi cakap nak mulakan cerita.. Tapi tak mula-mula jugak..

Hehehe, SABARLAH DARLING.. Nak start la nie..

HA ! INI DIA...

Apa tu Iza??  - Tiket wayangla..
Wah ! Iza tengok wayang??  - A'ah, satu family.. best sangat.. Hehehe..
Yeker?? Tapi tengok macam 1 tiket jer??   - Iyer, tak percaya cube tengok pic bawah nie


Ha ! Kan panjang tiketnye.. Sekali pergi 8 orang da.. Iza lima keluarga + makusu + akak sedara.. 

Tapi, Iza tengok cerita apa erk?? 
 - Ombak rindu la syang.. Cuba tengok kat tiket tu tulis apa.. Huhuh.. Best sangat mase ni memori nie.. Sebenarnye anak ibu yang sulung nie asyik merengek je nak tengok wayang cerita ombak rindu dari first cerita ni di tayangkan.. Tapi, biasalah .. Anak ibu busy sesangat dengan kerja yang ditugaskan.. So, hari tu kira dapat gaji dari kerja yang telah dibuat la.. Hik..Hik..Hik..

OMBAK RINDU IS THE BEST !! Tangkap leleh masa Iza tengok cerita ni.. Air mata Iza tak berhenti mengalir.. Hanya Allah saja yang tahu kenapa Iza menangis.. Tapi, memang terbaik la cerita nie.. Sampai naik bengkak mata Iza disebabkan asyik menangis.. 

Apela Iza nie,, orang dah lame dah tengok.. Iza baru nak tengok ka??  
Ala,, bia la.. Iza baru dapat gaji.. So, tapaulah ibu.. Hehehe, jahat punya anak. Hikhikhik.. 

CHOPP ! CHOPP ! CHOPP!

Sebelum kitaorang masuk panggung.. Sempat lah jugak shopping 1 , 2 benda.. Sebab wayang start pukul 9.45 malam.. So, we sampai sana dalam pukul 8.00 malam gitu.. So, still ada masa yang panjang.. But, sebelum kitaorang shopping.. I got to eat first.. Cause perut Iza mendidih tiba-tiba.. Mana taknye.. Tengah hari tu Iza langsung tak makan.. Excited giler bila dengar nak pergi bandar..

SERIUSLY, IZA TAK SANGKA DAPAT TENGOK WAYANG TAU.. ALHAMDULILLAH..

Nielah gelagat adik-adik and sedara Iza makan.. Nasib baik lah tak bersepah.. Cuma yang kecik je makannya .. ala, tau2 jela.. Budak kecik.. 

This is my father n also my younger brother..

Ha ! yang tudung pink adik Iza yang ke-3 . And yang tudung warna merah tu my makusu..  And yang tak berapa nampak muka nie, akak sedara..

Mana ibu Iza ?? Hehehe, masa nie ibu tengah beli makanan kat 'Magic Corn' .. Adik ke-2 Iza tak nampak sebab telindung dengan kakak sedara Iza.. And I got something for you..

TARRRRRAAAA!!!

Huish ! Sedapnya nasi ayam nie.. Lapar pulak Iza dibuatnye.. Aishh ! Tiba-tiba teringatkan kat nasi ayam yang dijual kat depan sekolah Iza tu.. Perghhh ! Sedap gila,, bila lah nak naik sekolah ni.. Rase tak sabar sangat nak jumpa kawan-kawan.. Cikgu-cikgu and esspecially GENG-GENG BRUTAL IZA.. eceh ! wah ..!

Huhuu.. Kat orang tu tak rindu ker??   - Eerrmm, Biarlah hanya Allah saja yang tahu..

Dah kenyang melantak .. Ape lagi.. SHHHOOOPINNG !!!

WHAT TIME IS IT??  - IT SHOPING TIME..!

Kuang3..Hehehe.. Ala, bukannya beli banyak barang pon . Sikit jerk.. Apa barang tu erk??

- KASUT (adik ke-3)
- NOVEL (me la,, giler novel katakan, tu pon limitnye 1 je.. Sadis btol..)
- KOMIK (kartun punya.. adik ke-2 Iza beli.)

Cantik tak kasut nie??

Nie ker kasut baru adik Iza..?  - Tak lah, nie kasut Iza..

Hehehe, Iza baru beli tau.. Harga asal 30 lebih.. But I got 20 Ringgit to buy this shoes.. Mula-mula Iza tak perasan pon kasut nie, sekali dongak atas.. KAU ! Tak berkelip mata memandang.. Eceh ! Hehehe.. So, nak dipendekkan cerita Iza pakai la kasut baru nie.. Masa jalan kat carefour okey lagi tau.. Tapi kat BP MALL mase nak shopping nie, . Kaki dah mula rasa tak selesa, sakit sangat.. Tapi , sempat lagi pozing kat kedai kasut tu.. Ngeh.. Ngeh.. Ngeh..



Tetiba, teringat pulak pesan 'Si Dia' dulu.. Disebabkan Iza nie suka sangat pakai wedges ur high heels.. Dia nasihatkan Iza supaya jangan pakai kasut tumit tinggi lagi.. Sebab bahaya.. Boleh effect kepada pinggang kita.. And then, Iza nie selalu sakit pinggang.. Maybe sebab effect excident, Banyak kali pulak tu kena antara peha hingga pinggang.. Sakit ! But, almaklumlah, perempuan.. Bila dah sakit nanti baru nak menyesal.. Hehehe, terasa pulak Iza.. Mengata diri sendiri lah nie.. kuing, kuing. kuing..

Sesudah je beli kasut adik Iza.. Kitaorang pergi 'POPULAR'.. Almaklumlah, I nie kan fofular.. Ergggh ! Pofuleerr la sangat ! Menyampah gi.~

Huhuhu.. And kat sana Iza beli satu novel yang bertajuk.. 

'SEPTEMBER YANG PERTAMA'
hasil nukilan.. :
ANTASYA BALKIS
 

Iza tengok macam best jer dia punya sinopsis. But, sorrylah.. Iza penat nak menaip sinopsisnye.. Hehehe.. Kalau Iza dah habis baca nanti Iza cerita serba sedikit tentang novel nie.. Okey??

Ha ! Masa yang ditunggu-tunggu telah pon tiba.. Akhirnya.. Dapat jugak tengok 'Ombak Rindu' .. Selama nie dapat tengok ombak laut je.. Huhuhu.. Masa nak beli pop corn n air.. Beratur punya lah panjang.. Lepas tu counternye ada satu.. Dah tau orang ramai dia bukak satu counter.. Aaaaiissh ! Sabor yorlah.. Tapi rasa macam nak tolong je abg tu, supaya tak beratur panjang.. Nasib baiklah akal Iza masih waras lagi..

DAH SIAP BELI POP CORN !.. Masuk je pintu utama itu Iza dah tak nampak pape.. Yerlah gelap.. Nasib baiklah tak terjatuh ke apa.. Kalau tak, buat malu jer.. Hehehe.. Iza duduk paling hujung.. So, aman sikit.. Dapatlah concentrate dengan cerita yang akan ditayangkan.. Tapi, yang kesiannye ibu.. Anak ibu bermacam-macam ragam betul.. Ada yang nak pergi tandaslah.. Itulah, Iniah.. Sampaikan adik lelaki Iza tu dok main kat panggung wayang .. Akhirnya, dia ajak ibu keluar.. 

Hehehe, Apela adik nie.. Menghabiskan duit tiket jerk.. But , tak keluar pon.. Cume merengek je.. Penghabisan main lah kat tangga dalam wayang tu.. Kesian pon ada, Macam anak orang terbiar pon ada.. Hehehe..

Lagi satu,, hhehe.. Nama watak yang dilakonkan oleh Maya Karin ialah Izzah.. Hehehe, sama macam Iza nie.. Hahaha, perasan jeyp.. Nak tahu tak , ada satu perkara lagi yang buat Iza terkejut. Handphone yang Izzah guna dalam cerita nie, sama dengan handphone yang Iza guna sekarang.. iaitu.. 

NOKIA EXPRESSMUSIC TOUCH..


Hehehe, sedikit bangga.. Sikit jer.. Tak banyak pon.. Huhuhu..

So, itulah perkara yang terindah dan tak dapat dilupakan oleh Iza.. Okeyla geng.,, tangan Iza dah nak tercabut pulak.. Sebab tak berhenti menaip.. Hehehe .. Semoga berjumpa di lain entry lagi.. I LOVE U ALL. Mmmuuah !!

- MA'AS SALAMAH -


Nota tangan..:
Redha itu ikhlas..
Pasrah itu menyerah..
Cinta tak kejam,..
Tapi manusia yang tidak pandai menghargai cinta..

mata bulat...