Thursday, 20 December 2012

❤ Apala Nasib Dapat Result . .

ASSALAMUALAIKUM

My ugly baby face .. :p

Holla to my SUPERB readers.. Awak, Awak.. Sihat tak? Kalau sihat ucapkan 'ALHAMDULILLAH' .. If not, I hope you will be better next day.. Lama rasanya tak update blog.

*Eh! Yeke? Rasa macam baru update minggu lepas, minggu lepasnya lagi..

Hehe, a'ah ye.. But, that time I was in KL la.. Now, menjejakkan kaki di mana bumi dipijak , di situ langit dijunjung.. *Cewah! .. Dah lama tak buat ayat bombastik ni...Seriusly Iza cakap, boring gila cuti ni. Tapi, dalam ke'BORING'an . Terselit ke'GEMBIRA'an . .

Okey, seperti yang awak, awak semua sedia maklum . . Semalam batch '97 telah selamat dalam peperangan ..  Walaupun keputusan kitaorang agak merosot . . TAPI ! SMK SENGGARANG TERUS MARA KE HADAPAN . . *jyeaahh!

Hissshhh.. tu yang bangga sangat tu... Tapi sedikit mendukacitakan . . Bilangan yang mendapat straight A's hanya 9 orang berbanding dengan tahun lepas , 13 orang .. Macam tak percaya je kan  . . Tapi , takpe .. Yang penting, batch kitaorang dah cipta sejarah bagi sekolah Senggarang . . *sedikit bangga . . Huhu..

So, nak dipendekkan cerita . .  Dalam pukul 9 pagi tu, Iza bangun sambil terpisat-pisat matanya . *Uisshh, cipta rekod Wwoo, cuti ni bangun awal. Selama ni bangun pukul 10 , 11  . . Hehe, terukkan anak dara ni.* Jangan tiru Iza ..
Dalam kepala otak Iza dah bermain-main dengan persoalan . *mana baju sekolah Iza campak, kasut sekolah belum kapur lagi, huiishhh.. Stokin pon aku sorok kat mana ntah . . 
Carik punye carik , akhirnya jumpa jugak  .
Dah siap streka baju, terus mandi . . Siap je mandi dah ready segalanya . . Macam transformer pon ye, tapikan. Yang peliknya, Iza tak rasa berdebar-debar sangat .. Tak tahulah kenapa. Cume, Iza banyakkan selawat jela . . Dalam tengah siap-siap tu, Kawan Iza datang. Rancang nak poie sekolah same-same . Dah ready semuanya, Jadi, bermulalah debaran seterusnya. Masa tu, parents hantar . .

Sampai je kat sekolah, tengok budak lain dah ada dalam dewan. Dalam hati terdetik. *Uit! kitaorang paling lambat ke ni.. 
Rupenye ada lagi lambat dari kitaorang. Tapi, masa masuk dalam dewan tu , semua orang tengok kitaorang. Punyelah bengang kan.. Buat derk jelah . . Da dapat tempat duduk. Ha! Masa tu Iza dah panas punggung da.. Tapi, hati Iza still tak berdegup sangat . Masa tu Iza dah target dah .
* AKU MESTI DAPAT 7A JE nie. .
Sebab , Iza double konpem yang BI Iza dapat B . . Masa jawab pon Iza main-main je . .

And then, bermulalah debaran apabila nama yang mendapat straight A's disebut. . Nama pertama yang disebut . Perghh ! sentap sikit .. Dah start berdebar-debar dah ni.

 MAZNI → ANG → MARYANI → HANIDA → IZZATI ..

What ?!! Nama Iza ada, macam tak percaya . . Perghh ! Swear ! Rasa dalam mimpi pulak . . Iza agak lepas Nida mesti Fizah . Jujur Iza cakap, Iza tak target pon dapat 8A . But, alhamdulillah .. Rezeki Allah namanya.. ALHAMDULILLAH ..

Kemudian . .

 NISA → GAN → ARINA → CHAU LI 

BARISAN PELAJAR YANG MENDAPAT 8A


Hehe, masa nak amik result kat atas pentas tu .. Iza menangis , . TERHARU !  Rasa nak menjerit masa tu pon ada jugak. But ! Cover, cover .. Nanti orang cakap OVER PULAK. . Selesai je nama pelajar disebut.. Kitaorang terus turun dan serbu cikgu kitaorang. . Memang best moment la masa ni. Memang tak mudah untuk diucapkan dengan kata-kata. Hanya kenangan mampu menggambarkan semuanya.  *eceh! Jiwang karat pulak..

Okeylah, Iza dah penat menaip. Takde idea pon yer.. Kita jumpa kat next entry ya.. SELAMAT PAGI. NYTE MY CHUMEL READERS . .

- MA'AS SALAMAH -


Hisssh, Iza tengah berperang dengan perasaan ni..
Nak pindah ke tak erk? 
Parents suruh pindah.. 
Tapi, hati macam tak nak . .
Tolonglah hambu-Mu ini, ya Allah . .