Sunday, 30 October 2011

Alamak ! Iza di tag !

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semua.. Readers nak tau tak?? Iza di tag oleh .:Juz Husna;. Thanx kak sebab tag Iza. Terharu nie.. Huhuhu.. But, s0rry la.. Iza tak perasan msej akak. Hehehe, tady check shoutb0x.. Baru perasan,, hehehe.. First Iza bace ape yang akak p0st.. 1 ape p0n Iza x fham.. Then, bace banyak kali bru faham. Kihkihkih,, Okeyla. Tak mau cerita panjang. Iza nak cube wat pulak..


Rules
1.You must post these rules.

2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.

4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

6. No tag back!

7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS' YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.





Ini soalan yang ingin dijawab oleh kak Husna..


* Hobi paling gempak yang nak dibuat?
   Mestyla nak menulis n0vel.. Teringin nak tulis novel. Tapi xde idea dan x berpengalaman. Ish3,, ade sesape nak ajarkan?? Hehehe... Satu lagi, Iza nak panjat hingga puncak Gunung Kinabalu.. InsyaAllah kalau ade rezeki,, Iza nak g ngan family ur with my beloved friends..

* Movie paling best nk tgok?
   Cerita 'Bini-biniku Gangster' .. Dah beli da CDnye.. Boley la,, best lawak pon ade.. Adik Iza sekali tengok je, tros hafal skripnye.. Hehehe.. Tu la dye0wg. Bace buku mlaz. tapy tg0k m0vie. Smua hafal.. And one m0re thing. Iza nak tg0k cerita 'Toyol' dgan adik Iza. Pada 3 November nie,.. Jom wat rombongan serang pawagam ! .. 

* Binatang ape yang paling kiut?
   Semua binatang berbulu. Kihkihkih, especially KUCING !.. Iza teringin nak bela kucing. Sebab depaq nie comey2 belaka. Ada sek0r kucing nenek Iza nie.. Kalau Iza balik sane dye sambut Iza.. Kadang2 manje2 dgan Iza.. Dia suke dok kat pangku Iza, nampak comey je. Lagi2 mase dye tgah jilat badan dye.. CHUMEL! Macam kucing kat bawah nie..



* Animate ke korea yang paling best?
   Semestinye KOREA !!  Aaarggh ! LOVE KOREA !  Lagi2 Boys Over Flower.. Suke giler citer nie ! Iza sekarang da giler tgok cerita korea. Coz ade sentimental value skit. Setiap kali tengok BOF mesty ade babak yang mengingatkan Iza terhadap seseorang. Siapakah gerangannya?? EH! ADELER.. Bio la secret..



* Siapa sahabat karib anda dan apekah yang ingin dikatakan kepadanye?
   Ramai sahabat karib Iza.. Eylin, Fizah, Nida, Suha n Tasha. (Eley, tady ckap ramai,, tpy ade 5 org je) Eh! Ramai la tu, lebih dari satu.. Hehehe.. Iza nak katakan bahawa Iza sayangkan kamu semua ! Thanx kerana sabar melyan kerenah Iza yang giler2 nie. Thanx gak coz da buat hidup Iza bahagie. Sentiase ketawa dgan kamu semua. Iza x boley lupekan kenangan kite bersama.. Suke bersama, sedih bersama.. Iza syang k0rang ! Tak terluah dek kata maupon ucapan.. LOVE U ALL !

* Online bape jam dalam sehari?
   Walaweh ! Soalan nie yang tak gomar Iza nak jawab.. Kihkihkih,, But honestly jujur dari hati. Iza selalu online lebih dari 3 jam. Kdang2 1 jam jer.. Tapy kalau ary cuti tu.. Sampai pgy Iza online. Amekaw! Hehehe, membazirkan. Kihkih,, da jujur da nie. So, sape nak ajak Iza kawen. Pastykan kat uma ade pasang WiFi, n pastykan fulus anda cukop untuk membiayainye,, Hikhikhik..

* Anda hensem atau cun?
   Eh! Semestynye CUN! Huhuu, but takdelah cun sangat. COMEL AND TEMBAM jerk.. Huhuhu.. Tapi ciptaan Allah kan? Semua cantik2 n hensem2 belaka. Tiade cacat celanye..

* Apakah kelebihan anda?
   Ish3, nie yang susah Iza nak jawab nie. Hurmm, kelebihan Iza. Makan, Tidur, Makan, Tidur. Hahaha ! Takdelah, saje guraw.. Kelebihan Iza ialah, pandai make-up dry sndry.. Tapy 0rg laen punye muke jgan harap la.. Hehehe, selain tu kelebihan Iza ialah Iza mudah memaafkan kesalahan yang orang lain buat kat Iza. Alamak ! Terpuji diri sendiri la pulak. Ha! Lagi 1, Iza suke mem0zing ! hikhikhik...

* Siapa yang anda paling cintai?
   Hurmmm, one more question yang Iza rase susah nak jawab sesangat. Okeyla, yang Iza pling cintai ialah semestynye Allah S.W.T .. itu yang pertama pling Iza cintai. Second is, my lovely family. Iza cintakan mereka sangat2.. Third is kawan-kawan Iza la.. Depaq jola pengubat aty Iza.. and Forth is.. Ala,, biarlah secret. Malas nak celoteh panjang.. Huhuhu~

* Impian anda?
   Impian Iza,, hurmmm.. Iza nak balas jasa kedua ibubape Iza yang telah membesarkan Iza.. Yang telh memberi mkan n minum kpd Iza.. Lagi 1, Iza nak cipta rekod 2012.. iaitu semua subjek dpat 'A' dalam PMR. Eh! ade lagi.. Biler Iza da besar nanti teringin nak jadi doktor and bukak klinik sendiri.. Kalau ada rezeki Iza nak bukak hospital. Then, Iza nak belikan parents Iza sebijik banglo ! Wow3! Hikhikhik, banyaknye impian Iza.. Choi! Lupe pulak.. Iza nak keliling satu dunia! Best tu..


Penatnye! But, best pulak. Hehe, Okey. Now, this is my questions:

1. Siapa yang membuatkan hari anda penuh dengan keceriaan?
2. Bila pertama kali jatuh cinta?
3. Apakah ciri-ciri lelaki idaman anda?
4. Jika diberikan peluang untuk melancong ke luar negara, negara manakah yang ingin anda pergi?
5. Hadiah apakah yang begitu istimewa yang pernah anda dapat?
6. Movie ape yang paling anda suka? Kenapa?
7. Apakah lagu kegemaran anda? Kenapa?
8. Movie ape yang telah buat anda menitiskan air mata?
9. Berapa kali anda makan dalam sehari?
10. Pekara yang anda nak buat tapi tak tercapai?
11. Apakah impian anda?


Itu je.. Nak tag sape erk? .. urmm.. Ni dia insan yang terpilih:


DONE!

Okeyla, nak tidur.. Bantal-bantal Iza da memanggil.. Terngiang-ngiang di telinga. huhuhu..Selamat malam shemua..

- MA'AS SALAMAH -

   


Saturday, 22 October 2011

Another Person !

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers smue.. Hehe, semua sihat x? Iza harap sngat u all semua sihat.. Huhuhu, Iza?? Iza tak sihat few days nie.. Iza pening kpale memikirkan sgale msalah yg dtg bertimbun-timbun dlam diri Iza nie.. Especially psal perekse yg Iza tlah duduki slame 5 days.. Fuhh! Nasib baik la pekse yg pnting2 da lpas .. Sekarang tinggal pekse yg x brape nk pnting.. But 4 me,, it very imp0rtant..Kan3??


Hehehe, Mestyla pentingkan.. Iza nie klaz yg menjadi harapn sekolah.. So, x b0ley nak pandang ringan jerk.. Semua kena lulus.. Kalau tak tahun depan turun kelas la jwabnye .. Iza x nak.. Iza x nak Iza dan kwan2 Iza yg lain berpisah .. Iza harap sangat tahun depan kami akan tetap bersama.. Sebab kami nie umpama 1 family..  Tak boley diputuskan.. seperti kata pepatah.. "AIR DICINCANG TAK AKAN PUTUS"  ..

Ish ! Iza musykil la ! Sekarangkan ramai yg contact number yg Iza tak kenal. Ish3, biler Iza tnye.. Alasannye,

"SYE JUMPE NUMBER NIE KAT TFON SYE,,"
"SYE MAIN TKAN JE, SKALI DAPAT NUMBER AWK"

Argghh ! Alasan lap0k semuanye .. Pelik la ! Mane la dye0rg dpat number Iza.. Siape pulak yg jual number Iza nie.. Urghhh! Sab0 jela..

Alamak ! Iza da terkeluar topik la .. Hehehe, Alaaa~ Sekali-sekala.. Ape salahnye.. Hehehe, but I think da banyak kali dah... Hehehe, lantak la .. Like I care.. This is my bl0g.. Suka-suki Iza la nak wat entry mcm ner kan.. Hehehe.. Ok3,, Now ! back to the title.. Ape cer dgan title tu erk?? Ape terjady?? Bunyi mcam s0mething jerk ??..

Hahaha, mcam la dgar.. Ha ! Nie la nak habak mai nie.. Meyh ! dkat2 skit.. Hehehe, u all nak taw x? HAVE ANOTHER PERSON CAME INTO MY LIFE.. 

Ha??!! Biar betik ?? Memang betik p0n wak.. Hehehe, Betul ! Iza berkenalan hanya dalam laman muka buku.. Eh-2! Menyanyi pulak Iza erk.. Huhuhu, Tapy itu bukan sekadar nyanyian taw,, Itu nyanyian betui punya.. Kite0rg berkenalan semalam.. But, da macam2 dye puji Iza.. Huhu, Sejujurnye.. Iza suke dipuji. But !   Iza juga mempunyai eg0 .. Tak mau terus dipijak oleh makhluk Allah bernama lelaki.. Hikhikhik, ayat p0yo la pulak..

Since we've know each 0ther.. Setiap kali Online facebook,, chat dengan dia.. ( Ceh ! Padahal bru kenal semalam,, ckap mcm da berkenalan bertaun-taun.. ) .. Hehehe,, U all nak tau sape 0rgnye??





Ha! Yang di atas inilah orgnye,,, But yang mengejutkan Iza.. Dia nie p0n pengawas.. Macam yg kenalan lpas yg Iza citerkan dlam bl0g nie. Dia p0n pengawas.. Dan , yg ini p0n pengawas.. Huhuh,, Dia pelajar SMKDOJ ( Skola Mnengah Kebangsaan Dato Onn Jaafar ).. F0rm 5 , same la dgan sese0rg tu.. Awat la Iza  dapat kenalan yg ja0h dary umur Iza?? Huhuhu, X b0ley dipertikaikan.. Itu semua kerja Allah..

Hikhikhik,.. Terima kasih ya Allah.. But sekarang Iza hanye berkwan saje dgan dye.. X lebih dan tak kurang.. Huhuh, hope u x kisah.. Kita kwan jer ye wak.. Awak dah nak pekse SPM ,, x smpai sbulan je lagi.. U must have to focus on y0ur study.. Hope x kisah.. Saye doakan awk dpat jwab pekse SPM taon nie dgan tnang.. Jangan hampakan harapan parents awak.. Serta cikgu2 awak..

Okeyla,, azan Isyak sudah berkumandang.. Iza nak menghadap Ilahi kejap.. Nak curahkan segala luahan hati kat Allah.. Papai u all.. Eh ! Yok solat ! Berhenti ngadap lapt0p, PC ur whatever la.. Hehehe.  TATA SHEMUA..

- MA'AS SALAMAH -


Friday, 21 October 2011

Iza Teringin nak....

ASSALAMUALAIKUM

Hye u alls.. hehehe, hari ni Iza happy sangat.. Iza sendiri tak tahu kenapa Iza happy sesangat2 but dalam kegembiraan terselit juga rase sedih dan terluka dengan perbuatan Iza serta seseorang itu.. But I've to learnt to forget all about him.. Right?? Huhhh!! Tapi Iza tak boleh lupakan tentang dye.. Why Iza??!! WHY??!!

Huhhhh! Pela Iza niekan, tady kata happy. Tapi sekarang lain pulak ceritanye..  Sebenarnye bermacam-macam perasaan yang tengah Iza lalui sekarang.. Suka , duka, gembira, terluka.. Huhhhh~ mcam-macam lagi la.. Sakit sangat nak tanggung semua perasaan ini.. Tapy Iza kena tabahkan, kena sentiase senyum.. Sama macam ayat ini.. 

•.♥• Senyumlah andai dirimu dilukai •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dilupai •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dikhianati •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu ditindasi •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dibebani •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu disakiti •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dalam kesakitan •.♥•

•.♥•sesungguhnya senyuman itu menunjukkkan ketabahan dirimu..•.♥•
-------------------------------->>>>dh bce jgn luper snyum...^_^


Hehehe, Iza copy n paste dari 'Muka Buku' .. Bestkan ayatnye.. Ni ade satu lagi ayat yang paling Iza suke.. 

Bsyukurlah pd org yg menyakiti hatimu krn dia lah yg menabahkanmu, 
Bsyukurlah pd org yg tidak mgendahkanmu krn dia lah yg mbuatmu lebih berdikari, 
Bsyukurlah pd org yg mgkhianatimu krn dia lah yg mbuatmu lebih mgenal diri, 
Bsyukurlah pd yg mperkecil- kecilkanmu krn dia lah yg mbuatmu mgenal abiliti diri, 
Bsyukurlah pd yg mbantu krn dia lah yg mbuatmu tidak terkapai2 sendiri, 
Bsyukurlah pd yg menasihati krn dia lah mbuatmu sntiasa berhati2, 
Bsyukurlah pd yg sudi myayangi krn dia lah yg mbuatmu rs lebih dhargai, 
Bsyukurlah pd yg sentiasa di sisi, krn dia lah yg akan mjadi 'temanmu' hingga akhir nnti  

BERSYUKURLAH DGN APA YG ADA ;D

Huhuhu, s0, kesimpulannya.. Iza bersyukur sangat kpd Abdullah Munib kerana telah buat hidup Iza macam nie.. THANK YOU SO MUCH !.. 

Best jugak jadi MISS SINGLE nie kan?? .. hahaha, memang best.. s0 , mulai dari saat dan ketika ini IZA SAH MENJADI MISS SINGLE.. hahahaha.. (urmm, xde ape yg lwak p0n.. saje nk ktawe, hehe)

Okeyla , sebenarnye kita da terkeluar dari topik asal nie.. Ape yang Iza nak crite kan pda entry kali ini ialah, 'APA YANG IZA INGINKAN'...

Huhuhu, u alls tau x,?? lepas kitaorang break, macam-macam perubahan yang berlaku dalam hidup Iza .. Macam Transformer kan Iza nie... Hehehehe, but itulah lumrah kehidupan.. Seperti sepotong ayat Al-Quran ini..


“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” QS 13:11


Hehehe,, so.. Ape yg berubah dalam kehidupan Iza erk?? urmm,, especially my atitude.. U kn0w what, dlu Iza paling x suke p0sing2 nie,, tapy skunk.. waduh !! da giler p0sing tawuk.. Sudah berjangkit dgan kakak2 sedare Iza.. But, Iza tak salahkan dia0rg atas perubahan sikap Iza.. Lagi Iza suke dgan prubahan Iza ade la.. Hahaha,, Best k0rang p0sing2 nie..

Nie antarenye gamb02 yg Iza p0sing giler2 ngan kakak sdare..








Hehe, nie jela gamb0 nk k0ngsi.. Kalo ltak bnyak2 , ti 0rg ckap gedik pulak.. Hehehe, but.. I really like it ! Then, sec0nd things is,, Iza teringin sangat nak gune kamera Nik0n D3000,, mcam yg encik Iza gune untuk snap f0to pic 0rg kawen.. Hehehe, Iza da try da,, but still kek0k.. Yela, Iza nie ukannye pndai amek gamb0 sngat.. Even my father is a photographer.. But, honestly,, Iza x reti nk pgang kmera tu.. Hehehe, kmera tu bsar sngat.. Normally Iza gune kmera kcik jerk.. Skali  pgang kmera encik .. Tros rase laen..

Hehehe, first Iza gune mase snap pic mase raye..

nie la pic yg Iza amek, x lawa an.. hehe, x reti la..

Second snap gune kmera encik mase bufday ibu yang lpas ... Hehe, romantik giler my mom n my dad.. But Iza xde plak picnye.. Kalo x b0ley gak Iza tunjuk kan.. Hehehe.. But senang la gune kmera nie, cume tgan je kek0k skit.. Hehe, but I'll try my best ... Gune kmera nik0n nie agy best ! And g0od quality.. Huhuhu,, inila angan-angan Iza and my bestfrenz, kite0rg idamkan nk gune kmera Nikon (kmera bsar) .. I think , insyaAllah impian kte0rg akn tercapai.. Nanti kite b0ley la blaj0 nk amek pic yg terbaek dry my father.. kan kwan2?? Hehehe..

Nie la kmeranye,, cun x? cun x? .. hehe

Hehehe, ok la.. Tu je yg Iza inginkan.. Mmmm , psal entry Iza sbl0m entry bufday ibu Iza tu,, Iza ade ckap kan nak k0ngsi jwapannye pde antry akan dtg.. s0, now Iza akan tunaikan.. Jwapannye ialah:

..HANYA KAWAN..

Tak lebih dan x kurang.. Hehehe, knape Iza plih jady kwan? Yela, dye nk pekse bsar ta0n nie.. So, Iza x nak dye drop dlam pekse dye.. So, itula sebb Iza hanye kwan dgan dye.. Kalo ade jd0h, adela.. Kal0 xde, just kwan.. Hehehe..

HA?? SAPE ORGNYE??

Hehehe, biarlah rahsie yer.. Dia tak kasi agy taw.. S0rry yer readers smue..

Mmmm,, MCAM MANE DGAN MUNIB??

Hahaha, still menanti.. Cinta dan syg hanye untuk dia.. X b0ley lupekan dye.. Rase skit sngat.. Biarla ia tertanam dihati... Huhuhu..

Ok la, smpai sini je Iza nk share citer ngan u all.. Tangan Iza da pnat pulak nak menaip.. Kite jumpe di entry yg akan dtg yer.. Hehehe, now Iza nak get ready f0r pekse yg akn dtg.. Nasib baek tinggal yg x penting je,, Yang penting2 da lpas .. 

YAHOOO!!!!

Hehehe, ok la.. Papai u all..

- MA'AS SALAMAH -

Wednesday, 19 October 2011

My World full with laugh !!

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 u alls.. Hikhikhik, naper Iza happy erk?? Memang la kena happy c0z today was my mom birthday... Huhuh,, IZA SAYANG IBU IZA !! Awak semua syg ibu ur mak awk x?? Mesty la syang kan.. Hehehe,, s0.. Dikesempatan ni, Iza nak nyanyi an 1 lagu f0r my m0m.. Special to u ibu...

ALLAH SELAMATKAN IBU..
ALLAH SELAMATKAN IBU..
ALLAH SELAMATKAN IBUKU SAYANG..
ALLAH SELAMATKAN IBU...

Hehehe, special taw.. S0rry la ,, suare Iza x sedap sngat.. So, taip jela.. Huhuhu,, n Iza juga ingin menyusun sepuluh jari tanda memohon kemaafan kpade ibu c0z kak long dan adik2 yg lain bnyak sangat kesalahan yg tlah dilakukan kpd ibu.. Ibu banyak bersabar dgan kerenah kami semua.. Ibu banyak menitiskan air mata kerane kami semua.. Maafkan kami , ibu.. (ALAMAK ! DA DTG DA PENYAKIT IZA)..

Huhuhu,, Ibu .. Kak l0ng sayang ibu sangat2.. Ibu selalu bersabar dgan kerenah kak long.. Kak long bnyak menyusahkan Ibu.. kak Long minta ampon,, Bu.. Kak long taw, Ibu selalu mrah kak long untuk kebaikan kak long.. Kak long taw bu,, Ibu buat semua tu sebab ibu syangkan kak long sngat.. Ibu tak nak kak long lalai dlam pelajran ... Maafkan kak long bu.. (Waduh ! nak menangis plak rasenye..)

MAAFKAN ANAKMU YANG KHILAF INI..

Huhuh,, da menangis.. Nak tg0k kerw Iza nangis..?? Hehehe, Iza nangis dlam hati la my dear... But kan.. Hehehe,, pagi tady.. Sebelum pergi sekolah.. Iza salam tangan ibu Iza sambil cakap ' SELAMAT HARI LAHIR, BU ' .. and then, cium pipi ibu.. Mase tu rase nak menangis jerk.. Tapy Iza tahan jerk.. Naik je m0to, start n gerak .. Baru la Iza lpaskan.. Fuuh~ Lega... Huhuh,, Iza sebenarnye malu nak nangis dpan ibu..Nanti macam budak kecik pulak.. Yeker??

ha! nie la ibu Iza.. cantik x?? cantikkan.. Hehehe,, mcm anak dye.. ahax, prasan..



But , the other best moment today is.. Iza asyik ketawa jerk ary nie..  Dah mcam org x betul p0n ade gak..  Mane taknye, mase pekse tady pagi ade s0rang dax laki klas Iza nie wat lawak bodoh.. Ade ke patut dye bawaknye main kumbang.. Mcam2 la yg dye buat kat kumbag tu.. Tergelak besar kite0rg.. Look ! Time perekse p0n b0ley gelak ktawe agy.. ish3 ! x pat0t .. HEHEHE,, but itulah kami skelas.. Hidup sentiase pn0h dgan ktawe..  Kan3??? Hihihi...

Pas tu , time nak s0lat Zohor berjemaah pulak Iza buat kec0h.. But, Iza x nak citer la.. Itu cerita cinta antare Iza and kawan2.. Hehehe.. Ayat tak boley bla la pulak.. hikhikhik..

But, dalam ktawe pasty ade duka kan.. Macam gambo kat bwah nie..
brokenheart



Arggghhh !! Hari nie math susah giler !! Trok sangat ! Iza rase nak nangis jerk mase jwab tu.. Dah tu, ade soalan yg Iza hentam jerk coz mase da tak cukup.. Cikgu yang relief klas Iza lmbat masuk.. Perghh ! Sabar jelakan.. But , rmai budak klas Iza yg merungut psal math.. Ish3! Hope x la teruk sngat.. Kalau x , abes la kite0rg smue...

Ok la, smpai sini jela Iza nak citer.. Esok Iza pekse KD pulak.. Hope soalannye x susah sngat.. Doakan kejayaan Iza yer.. 

- MA'AS SALAMAH -

Sunday, 16 October 2011

Oh NO !!! Exaam???

ASSALAMUALAIKUM

Hyep readers smue.. Aduhh! Seramnye es0k.. Tibe2 rase nak pitam pulak.. I think u all semua da taw naper kan?? 

YES! Esok Iza dan rakan-rakan Iza tingkatan 2 yang lain akan menghadapi peperiksaan akhir ta0n .. Waduh3!! 

pening3!!


Rase sekejap je mase berlalu kan.. Pejam celik, pejam celik.. Dah nak dekat akhir ta0n.. S0, esok la hari penentu bagi Iza menunaikan azam-azam yang telah Iza tanam dalm hati Iza.. Wlaupun Iza rase x semua azam Iza tu dpat ditunaikan.. Sekurang-kurangnye Iza sudah cuba yang terbaik kan.. Huhuhu


good luck !


So,, dikesempatan ini .. Iza ingin mengucapkan kpd kawan Iza selamat maju jaya n Good luck menghadapi peperiksaan es0k.. Buat yang terbaikk,, cikgu2 semua meletakkan harapan yang tinggi pade kita semua.. Mase jwab tu jgan lupe bace bismillah dlu sbl0m m'jwab.. Dan jwab dgan tnang, jgan tergop0h2 .. s0, sini Iza ade tips skit untuk dikongsi..:

Pertama

Hadir di dalam bilik darjah.Dalam tempoh 2-3 bulan ini,anda mesti datang ke sekolah dan hadir di dalam bilik darjah untuk mengikuti apa juga ajaran dan nasihat guru di samping perbincangan dengan kawan sedarjah.

Kedua

Ppastikan anda mendapat petunjuk yang sebanyak-banyaknya daripada semua guru mata pelajaran anda. Jangan mengambil kesempatan untuk `tuang` kelas atau bersengkokol dengan kawan² yang kurang motivasi atau tidak jelas matlamat mengapa belajar atau menduduki peperiksaan.Anda mungkin perlu sentiasa berjumpa guru untuk perbincangan di luar waktu sekolah. Lakukan demi kefahaman. Di samping itu,anda perlu ada kawan belajar sehingga 4 orang lagi supaya pembelajaran atau perbincangan anda dengan guru mata pelajaran lebih bererti.

Ketiga

Jangan membuang masa berbincang perkara yang tidak penting. Selama anda berada di kawasan sekolah dari pagi hingga tengahari atau ke petang, sekiranya tidak belajar di dalam bilik darjah, jangan lagi membuang masa bersembang di kantin atau berlonggok di bawak pokok. Sebaliknya,pergilah ke perpustakaan untuk menyelesaikan kerja sekolah atau berbincang dengan kawan² kumpulan belajar, ataupun mengulang kaji pelajaran secara bersendirian.

Keempat

Ssanggup bekerja keras. Kalau sehingga bulan Ogos ini markah anda untuk setiap mata pelajaran pada keseluruhannya di bawah 60%, anda perlulah menumpukan lebih banyak masa untuk belajar, memaham dan menguasai topik, fakta, rumus dan simbol mata pelajaran tertentu demi peningkatan pencapaian sehingga 80% ke atas.

Kelima

Mmematuhi jadual pembelajaran dan ulang kaji yang teratur. Bayangkan,anda mengambil 10 mata pelajaran (SPM) atau 8 mata pelajaran (PMR). Jangan lupa, aktiviti ulang kaji ini termasuk membaca, memaham, melukis(melakar), menulis dan mengingat.

Di samping membaca.memaham dan mengingat fakta, bahasa, konsep atau persoalan dan pernyataan, anda mesti mahir melukis peta, rajah, jadual dan graf dan menulis karangan atau jawapan berbentuk rencana. Sehubungan dengan latihan menulis jawapan ini, di sini saya mengingatkan semua calon supaya menguasai bahasa Melayu dengan sebaik-baiknya.

Khusus bagi penguasaan mata pelajaran,anda perlu berdamping dengan guru,buku teks atau kawan yang pandai. Setiap mata pelajaran ada sifat dan ciri umum,dan khusus. Misalnya, bagi menguasai mata pelajaran Matematik, anda perlu menguasai topik, rumus, simbol dan pengiraan.

Keenam

Sentiasa sihat badan dan cerdas minda. Selama belajar ini pastikan anda mengambil makanan dan minuman yang dimasak, bersih, segar dan berkhasiat. Kurangkan atau tinggalkan daripada memakan makanan segera atau meminum minuman bergas dan berais. Ingat!! Otak yang cerdas, pergerakan yang cergas dan emosi yang ceria, datang daripada badan yang sihat. Badan yang sihat ditentukan oleh makanan dan minuman yang baik dan seimbang. Pastikan anda sihat, cergas dan ceria sebelum dan semasa peperiksaan.

Ketujuh

Sentiasa mengerjakan sembahyang dan berdoa. Bukan sahaja anda, ibu bapa, sanak saudara pun sama tidak meninggalkan solat, dan turut mendoakan kejayaan anda.

Heheh, pnjang2 pulak .. bace la k0rang yer.. Saje untuk panduan awk, awk smue..  hehe.. Akhir kate, doakan kejayaan Iza yer.. k la, smpai sini jela Iza menaip, penat plak jejari Iza nie.. Ok la.. Iza nak smb0ng study .. Papai u all..



- MA'AS SALAMAH -


Thursday, 13 October 2011

MISS SINGLE.. but {dot} {dot} {dot}

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semua.. Today m0od was s0 happy w0k!.. Nak tahu tak kenapa Iza happy sangat???

NAK!! NAK!!

Hehehe, sebenarnye bnyak sebab Iza happy.. But first of all , Iza bersyukut sangat kepada Allah sebab memebrikan kemudahan perjalanan hidup Iza dan kawan-kawan Iza hari ni.. Kalau u all nk taw.. Hari ni , kelas 2 KRK kena puji dengan guru mata pelajaran Geografi kami.. Hikhikhik, itula kami.. Walaupun nakal... Kan kawan2.. hehehe

Then, sec0nd thing Iza berjaya siapkan kerja kursus yang cikgu beri kepada Iza n kawan2 Iza.. Best giler!! Xdela hari2 kena ngadap kertas tu jekan.. Huhuhu, nie la sebab kawan2 n Iza dipuji 0leh cikgu.. But , jgn terlampau kembang gak kan.. Ti laen pulak citernye.. Hehehe..

Selain tu, ade sperkara agy yang Iza nak st0ry m0rry dengan u all semua.. Hehehe, Ok.. seperti yang anda smue maklum.Iza jady 'MISS SINGLE' lepas clash dengan Munib. Beberapa hari ni Iza tenang sangat dengan status baru Iza nie..iaitu..

MISS SINGLE

Ya k0rang... Tak pernah rase setenang ini.. BUT ! Dalam ketenangan tu p0n ade kesedihan yang terselit di hati Iza nie... Lagi2 biler teringat kenangan dengan Munib... Huhh~ Why my life was s0 hard???Tapi,, kuasa Allah.. Iza sebagai manusia yang lemah dan sentiase melakukan dosa nie kena terima takdir yang ditentukan kepada Iza.. RIGHT??

BETUL3!! ahax.. hehehe

Dan dengan kuasa Allah jugalah pintu hati Iza telah terbuka untuk menerima se0rang lagi lelaki di dalam hati Iza.. Huhuhu, hatiku berbunga riang..Sebenarnye, lepas je putus dengan Munib. Ramai yang masuk meminang.. Hehehe, meminang kat sini bukan ajak kawen yer.. Tapy lebih kepada ber'couple'..

But dalam banyak2 lelaki yang Iza kenal.. Hanya se0rang lelaki nie saje yang Iza betul2 nampak keikhlasan dia menerima Iza.. Tak macam yang lain.. Hanya pandang rupa paras Iza..(0ops! s0ry kal0 ade yang terasa) .. But , h0nestly.. Dia nie mampu membuat hati Iza terusik.. Dia juga memahami perasaan Iza.. Dan dia juga sangg0p tunggu jawapan dari Iza.. Wahh !! Sungguh terharu..

Dia pada pandangan mata Iza.. Handsome, berbadan sasa dan tegap.. Kalau u alls nak taw, dia budak High School segamat. Dia juga se0rang yang bertanggungjawab sebaga anak sulung dan jga sebagai se0rang pengawas yang berdedikasi... Woow!! Macam mane la dia boleh terpikat dengan Iza yer?? .. Sathu Iza,, Iza nie tak cantik. Tapy c0mel adela.. hehehe,, Mmm.. Tak baik n jahil orangnye.. But, macam mane la dia boleh terpikat erk?? itulah yang menjady tanda tanye pada Iza... Huhhh~ Biler Iza tanye macam mane boleh tersangkut dengan Iza?? Dia cakap...

"Entah erk,, sye p0n xtwu.. hati sye tergrak n trbuke t0k mengenali n menerima awk.."

I'm so confuse.. Tapy, nasib baiklah dia tak menerima Iza sebab paras rupa Iza.. Hehehe~ Tu yang Iza nak tu.. Hehehe.. So, now.. Dia sedang menanti jawapan yang lahir dari hati Iza.. Dan Iza pulak,, sedang memikirkan jawapan yang benar2 tepat.. Dia tak paksa Iza untuk menerima dia sebab dia cakap perasaan tak boleh dipaksa.. Tapi , sebenarnye saye p0n da mule suka kat awak.. Cume, sye pkirkan mase depan awak n sye.. Yela, awak tu f0rm 5 , budk pandai n punye tanggungjwab dan jwatan yang besar.. Lagi sebulan lebih je awak da nak hadapi peperiksaan besar.. Saya tak0t awak lalai .. But,, Hati saye da betul2 terpikat kat awak.. Huhhh~ Beratnye nak wat keputusan... It s0 difficult t0 me.. 

Huurmmmm.... Ok ! Iza da buat keputusan.. Nak taw x keputusannye aper??? Hehehe.. keputusannye ialah...

~..BIARLAH RAHSIA..~

HAHAHA.. 0oops! Ala,, nanti la yer Iza bagi tau ape jawapan Iza.. 

HA?? APE DIE?? OOoo, sape budak yang Iza maks0dkan tu yer?? hehehe, ti la Iza citer. Biler Iza da beri jawapan kat u alls semua.. Iza akan bagitau sape dye... Buat mase nie, shhutt! n zip mulut ... Hehehe


Meh sini! ade sesuatu yang Iza nak kongsi... Hayati taw bait2 perkataan ini.. Muah ! Love u all.. Ok la , jejari lincah Iza sudah lenguh.. Tak terdaya nak menaip lagi.. Tata k0rang..

- MA'AS SALAMAH -
Kenangan…
Kau datang tanpa diundang
Berputar-putar semula dikotak minda
Antara manis dan pahit
Masing-masing cuba untuk mengambil tempat tersendiri
Untuk diputar semula
Kenangan…
Manis itu hanyalah sekadar mimpi disiang hari
Bila tersedar lenyaplah ia
Walaupun seketika waktu terbatas
Namun ia sungguh menyenangkan
Kenangan…
Pahit itu yang sering datang
Penuh pergolakkan dan derita
Kesudahannya sangat menyiksakan hati dan minda
Dengan linangan air mata yang sering menemani
Tetapi kenangan itulah
Yang akan mematangkan dan mendewasakan
Tidak perlu menangisi kenangan itu
Ambillah iktibar dengan berfikir
Ada sesuatu Pemberian untuk kita
Yang belum diketahui untuk apa tujuanNYA
Rabb tidak pernah merampas sesuatu berharga dan bernilai
Dari hambaNYA
Malah memberi yang lebih baik dari yang asal
Usahlah menangis…
Sesuatu yang buruk itu
Tidak semestinya buruk dimata Allah
Tetapi boleh jadi yang terbaik disisiNYA
Kehilangan, derita, mahupun kekecewaan
Belum tentu buruk pada hidup kita
Tetapi ia adalah ‘antibiotik’ untuk diri kita
Menjadi lebih kuat dan tabah
Pergilah derita…
Pergilah kesakitan…
Pergilah kekecewaan…
Terbanglah dikau bebas bersama masa dan waktu yang lepas
“Berikan kasih sayang, nescaya kamu akan dikasihi dan berilah keampunan, nescaya akan diberikan keampunan” (Riwayat Imam Ahmad)



"kadang-kadang..Allah sembunyikan matahari.. Allah turunkan hujan dan kilat... kita tertanya tanya..ke mana perginya matahari.. rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi.."wink wink(semua perkara pasti ad hikmah di sebaliknya..)


Sunday, 9 October 2011

!!!!!.. HaTiKu KaU lUkAi ..!!!!!

ASSALAMUALAIKUM

Kepada smue readers bl0g Iza.. Rase mcm da lame je x update bl0gkan?? Hurmmm,, Iza bape ary nie busy tl0ng ibu .. Sampai PC p0n x leh bukak.. Senang citer , ibu Iza s0rokkan PC nye, x agy Iza on9 wat sementara waktu.. waduhhh !! rase nak nangis je taw..

Tapy,, alhamdulillah.. Hari nie , my m0m agy kebebasan.. Nie yg mlam nie nak lepaskan gian meng'update' bl0g... Huhuhu,, but Iza nak share skit 1 artikel in newspaper.. taj0nye ialah..

" TIDUR KURANG DARI 6 JAM, BOLEH MEMBAWA MAUT "

Huurmm, lebih kurang gitu la title artikalnnye,, ti cari la dlam news yer... S0,, kesimpulan dry artikal ini.. Iza nak tidur kurang dry 6 jam... Boleh la Iza 'terkkkiiukkk' awal skit.. Iza taw, Iza nie bkannye baek sngat,, mcm sese0rang tu.. Iza selalu melakukan d0sa.. Pahala p0n cetek jerk, paras buku lali.. Tapy , Iza da tak tahan sngat nak menanggung nie semua.. Kalau la boleh, Iza nak sekarang gak, tapy uurmmm,, tu semua kuasa Allah kan?? xde sape p0n boleh melawan qada' dan qadar yang telah ditentukan oleh DIA , Yang Maha Esa...

( Eh !! mcm da terkeluar dari topik yang Iza nak citer je nie??? Ooohh ! Tak3, ade kena mngena nie.. )

Huhuhu,, Okey la, sebenarnye itu cume pendahuluan jerk.. Saje nk penjangkan entry nie,, tapy kal0 da panjang sngat.. b0ring gak kan... Huhuhu, okeyla.. Skunk Iza nk citer isinye plak.. entry kali nie hanye luahan aty dary se0rang hamba Allah yang selalu melakukan d0sa.

 Urm,, dlam entry kali nie, xde sape p0n yang terlibat.. Hanya mainan jiwa Iza.. Hanya sebuah lakaran se0rang yang bodoh berhadapan dgan CINTA , bkan bodoh berhadapan dgan CINTA ALLAH / RASULULLAH / FAMILY ur KAWAN.. Tapy, BODOH BERHADAPAN DENGAN CINTA SESAMA INSAN... Baru dye sedar.. Dia hanya dijadikan alat dalam percintaan.. Seperti anak patung, biler dia suke, dia amek patung tu, biler dia da b0san.. dia campak patung tu ja0h2. Begitula situasinye.. 

#MAAFKALAUADAYANGTERASA,,MOHONAMPUNDANMAAF#


AWAK, SAMPAI HATI AWAK BUAT SAYA MACAM NIE....
SAYA SAYANGKAN AWAK SEPENUH HATI SAYA....
TAPI KENAPA AWAK,,??
KENAPA AWAK TAK SAYANGKAN SAYA MACAM TU???

AWAK,, SAYA TAHU MACAM MANE PERASAAN AWAK KAT SAYA DULU....
SAYA TAHU AWAK SAYANGKAN SAYA MACAM MANA DULU....
SEBAB SAYA PERNAH TANYA PASAL ITU..
TAPY APA YANG SAYA X TAHU...
ADAKAH AWK BETUL-BETUL MENCINTAI SAYA WAKTU DULU,...
ATAU SAYA HANYA MENJADI SEBUAH PERSINGGAHAN DALAM HIDUP AWAK...
HANYA TEMPAT UNTUK AWAK MELEPASKAN RINDU ...

AWAK, SAYA SAYANGKAN AWAK DENGAN SEPENUH HATI SAYA..
SEPENUH HATI,, AWAK.. BUKAN SETENGAH...
TAPI, KENAPA AWAK TAK CINTAKAN SAYA MACAM TU???
SAYA TAU AWAK, CINTA TAK BOLEH DIPAKSA...
DAN CINTA JUGA TAK BOLEH DIPERMAINKAN..
SEBAB, IA AKAN MENYAKITKAN HATI MANA-MANA PIHAK...

AWAK,, TAK TERLINTAS DALAM FIKIRAN SAYA YANG TIDAK BAIK PADA AWAK....
SAYA SENTIASA FIKIRKAN YANG POSITIF TERHADAP AWAK....
TAPI KENAPA AWAK TAK BOLEH TERIMA SAYA BALIK???
KENAPA AWAK FIKIR YANG SAYA NI X SESUAI UNTUK AWAK????
KENAPA AWAK???..
SAYA TAW YANG SAYA NI TAK SEBAIK AWAK,,
IMAN PON LEMAH, SENTIASA BERGELUMANG DENGAN DOSA...
TAPI ITULAH SAYA ,WAK.. TIDAK ADE YANG SEMPURNA DALAM DUNIA NI...
SEKURANG-KURANGNYA.. SAYA CUBA UNTUK BERUBAH...
TAPI,...... HUHHHH~ HANYA ALLAH SAJA YANG TAU....

AWAK, SAYA NI TAK LAYAK KE UNTUK MENERIMA CINTA AWAK????
SAMPAI AWAK FIKIR YANG BUKAN-BUKAN TENTANG SAYA...
SAYA SEDAR SIAPA SAYA, WAK...
SAYA MANUSIA YANG BANYAK KEKURANGAN...
TAPI, APE SALAHNYA KALAU AWAK BIMBING SAYA...
SAYA TERIMA SEGALA TEGURAN AWAK...
SAYA CUBA UNTUK BERUBAH....
TAPI,, AWAK LANGSUNG TAK PERNAH HARGAI...
MAKIN AWAK MELEMAHKAN SEMANGAT SAYA ADALAH...
ITU KE TANDANYE SAYANG????

AWAK,, HARI NI SAYA PUAS SANGAT MENANGIS...
SEBAB APE???
SEBAB MEMIKIRKAN BETAPA BODOHNYA SAYA MENCINTAI SEORANG INSAN...
TAPI SAYA TAK PERNAH MENYESAL AWAK...
SAYA TAK PERNAH SEKALI-KALI MENYESAL MENCINTAI AWAK...
TAPI AWAK,,, SAYA RASE AWAK SANGAT MENYESAL SEBAB DIPERTEMUKAN DENGAN SAYA..
BETULKAN , AWAK????
SEBAB SAYA NI JAHAT ORANGNYE,,...
MENGAJAK ORANG MELAKUKAN DOSA...
SUKA MENYAKITKAN HATI ORANG...
DAN MACAM-MACAM LAGI YANG TAK BAIK ADE PADA SAYA....
BETULKAN ITU YANG AWAK FIKIRKAN????...

AWAK, LEPAS NI.. AWAK TAK PERLU RISAUKAN SAYA LAGI...
TAK PERLU INGATKAN SAYA LAGI,, (ermmm, slame nie p0n awak mmang da lupe n lenyapkan saye dlam idop awak)
IA HANYA MEMBUANGKAN MASA AWAK...
PERGILAH MENCARI CINTA YANG AWAK INGINKAN...
JANGAN AWAK AMIK KISAH TENTANG PERASAAN SAYA LAGI !!!!!!!!!!!!!!!
BIAR SAYA SENDIRI MENANGGUNG DERITA YANG AWAK SANDARKAN KEPADA SAYA...
LUPAKAN JE SAYA...
ANGGAP SAYA TAK PERNAH ADA DALAM HIDUP AWAK...!!
TAPI INGATLA AWAK...

SAYA AKAN SELALU MENCINTAI AWAK...
SAYA AKAN SELALU MENYAYANGI AWAK...
SAYA AKAN SELALU MERINDUI AWAK...
ANGGAP LA SAYA DA LEPASKAN AWAK...
BIAR PON PERIT UNTUK BERKATA ITU...
TAPI SAYA TAK NAK AWAK TERIKAT DENGAN SAYA...
ingatlah awak.....

Hmmmm, tu la lakaran Iza... Sebenarnye bnyak yang nk ditulis dalam nie, but.. Iza x mau sakitkan aty mane2 pihak.. Maafla kalo ade yang terasa... Sesungguhnye, perit sangat Iza nk menelan semua nie.. Tapy, awak tak akn faham perasaan sye.. Xpela, Iza x mau awk fkir yang Iza nie pentingkan dry sndry.. Iza harap sngat awak bhagie dgan khidupan yang akan dtang.. 

Urmmm, okey la.. Jejari yg pda mulenye lincah.. tr0s crem.. tu la,, asyik menaip jerk... hikhikhik.. k lah,, akhir kata ,, selamat pagi u all.. SAYANG KAMU SEMUA.. N THANX TO SEMUA YANG SUDI JADY FOLLOWER IZA.. kalo tangan u all ringan.. letak la komen2 yang hangat skali yer,, hehehe.. Bukan ape, sekurang2nye.. Iza dpat semangat untuk tr0skan khidupan.. okey la.. tata,, titi... tutu...

- MA'AS SALAMAH -




Tuesday, 4 October 2011

~.. HaTiKu BeRdEbAr ..~

ASSALAMUALAIKUM...

To all my muslim readers,, n selamat sejahtera serta salam 1 Malaysia...

Ahax..Terlebihhh sudah ., Mcm nk berucap p0n ade.. Hahaha ( x memasal ktawe , pdahal x lwak p0n).. Huhuh,  Ok3, n0w focus on the title,, naper ngan title tu erk??? Hehe, nie yg nk citer nie..

Today, bnyak debaran yg berlaku.. Mcm nk tercabut p0n ade jantung nie,, c0z asyik ber 'dup' 'dap' 'dup' 'dap' jerk.. Lepas tu, tgan asyik seram sejuk jerk.. Mane x nye, dok dlam blik gerakan skola mcm dok kat h0tel .. kena air-c0nd n kipas jerk memanjang... Tapy, bukan sebab tu hati Iza sentiase berdebar n tangan Iza sejuk jerk... Ianye adelah sebab 0rg yg Iza syg... X yah la ckap saperkan.. Pasty awk, awk n awk semua da taw...

Mase mule2 nk mas0k bilik gerakan tu, hati Iza memang bt0wl3 tenteram.. Rase tenang jerk, smpai la mase ambil tempat duduk dlam tu.. Mase tu, Munib n the geng dok kat blakang skali.. Rase selamat la.. Smpai la 1 saat tu , cg disiplin Iza s0h dax laki yg blakang skali tu dok kat dpan..

WADUH !!! GAWAT NIE...!!

Tibe2 jerk tangan menjady sjuk,, smpai jer Munib kat dpan, Munib dok btowl2 dpan Iza.. Iza p0n t0leh kwan Iza, untuk mendpatkan kekuatan skit.. Fuhhh~ alhamdulillah !! cg disiplin Iza soh brisan Iza n beberape barisan s0h pindah ke blakang,, C0z cg nak dax laki dok dpan... Bag0s !

Hahahaha , happy aty Iza rase.. Tapy x selamat sngat, tibe2 jerk Iza nk {dot} {dot} {dot} .. N kwan Iza pulak x sihat... Mase ue, kwan Iza ajak g tandas.. Iza p0n okey la,, mase lalu sbelah Munib.. Mcm nk gugur je jantung yg 1 nie,, smpai la slamat kluar... n masok balek , nmpak Munib. Iza wat b0doh jerk.. ALAMAK !! kwan Iza jalan lmbat giler, sengaja... pas ue, Iza tolak dye,, tapy kesian dye.. Sebab dye x sihat,, tapy nk wat mcm ner,,Iza malu... hehehe

Okey3.. Sesi debaran sudah ilang.. Sebab nk rehat.. Smpai la mase Sains , debaran tu dtang menghantui.. Mase tu , Munib , Shahrizat n Hanis kena agih2 kan kertas.. Walaweh ! I'm so scared  , u know.. Takut sebab nk bertentang mata dgan Munib.. Smpai jer kat meja Iza, Munib lari ke meja dpan Iza.. HAHAHAHA ! Munib p0n takot sbenarnye.. Then, Munib nk agy kertas kat Iza, mase tu Iza rmpas jerk dary Munib.. ahax, S0rry la my dear.. Iza p0n tak0t gak nak ngadap Munib.. 

Kali ke-2 Munib dtang ke blakang. Hati Iza kuat sngat berdegup.. Tangan memang da sejuk da.. Da mcm ais taw... Mase ue, Munib kena agy kertas agy kat blakang.. Smpai jerk blakang, Munib berhenti kat meja dpan Iza.. ish ! Geramnye aty,, DA TERSIRAP DARAH.. Nida pnggil Munib p0n, Munib wat duknow jerk.. Smpai la 1 saat tu, agaknye Munib da rase risau.. tr0s Munib tinggalkan kertas tu, s0h kte0rg yg kat blakang amek sendiri.. Then, mase Munib pusing tu ,Iza bgon smbil mendapatkan kertas ,, in the same time.. Iza merengus dgan kuat.. Yela , geram sngat dengan Munib.. Malu plak dgan Iza,, tapy pandai wat aty Iza x tenteram... (ceh ! padahal Iza pon x brani nk bertentang mate ngan Munib, Munib agy kertas p0n Iza pndang ke arah laen).. hehehehe

Fuuhhhh!! selamat !! Da xde debar2 agy da.. Okey , habis sudah waktu Sains, we continue with subjek BI pulak... Cg agy kite0rg g tandas , da mcm romb0ngan ke tandas taw.. Ramai yg kluar waktu tu, Iza p0n kluar  gak sebab nk temankan kwan Iza yg x sihat tu g tandas.. S0, Iza soh dye minta kebenaran kluar g tndas...

Happy giler aty Iza sebab mase tu Munib xde kat tempat duduk Munib.. Maybe Nib g tndas. SELAMAT~

Iza dgan aty yg happy kluar dry blik gerakan.. TIBA2 !! peng !! Tersentap hati Iza,, b0ley bertembung pulak dgan Munib ,, AMEKOW!! hahahaha,, nak sngat selamat .. Sekali,, hahaha.. Tr0s berpusing Iza mase nmpak Munib, tunggu kwan Iza yg jlan dye lmbat sngat tu.. Smpai je kwan kat Iza.. Iza tr0s pegang tangan dye.. Takut tawuk ... Nasib baek la skejap jerk kejadian tu berlaku.. 

Okey da, selamat sudah ... Habis da sesi debar-mendebar ( ade plak ayat nie ) ... YEAH !!!! Da balik ... BESTNYE !!!

Smpai je rumah,, Iza mkan2 dlu, then tr0s bukak lapt0p.. Iza bukak la YM.,, Then, beberapa minit kemudian, Munib pulak yg on9... Heheh, berdebar gak mase Munib on9 tu.. Iza mulekan bicara dengan memberi salam kpd Munib.. Then, Iza minta maaf la ats aper yg terjady kat bilik gerakan tady pagi.. Tapy , Munib b0leh gelak pulak yer.. Iza serius taw.. Tapy Iza suke... hehehehe... Mase Munib on9, Iza luahkan segala kegusaran d aty Munib.. Agak lame kite ber'chat' .. Tapy , x sempat habiskan .. Ibu nk gune lapt0p..

Huhuhu.. OK la.. Tangan Iza da penat nak menaip la readers semua.. But Iza gembira dpat siapkan p0st nie.. Walaupun penat, tapy akhirnye berjaye gak... heheh, bak kata Munib la.. MAN JADDA WA JADDA.. ahax, x pernah luper ayat tu. Ok la, papai semua..

- MA'AS SALAMAH -

p/s:.... MUNIB, UHIBBUKA FILLAH..ALWAYS LOVE U,, REMEMBER THAT..!






Saturday, 1 October 2011

~.. MeNaNgIs LaGi ..~

!! ASSALAMUALAIKUM !!

Huhhh~ Iza nak luahkan ape yang selama nie terbuku di hati Iza.. Penat sngat Iza simpan perasaan nie.. Da x tertanggung agy rasenye... Sngat2 sakit.. Urmmm, Munib p0n x akan faham ape yang Iza tgah alami sekarang.. Huhh~ Iza nie mengeluh jekan kejenye.. urmm, ntah la yer, dgan mengeluh nie jela yang dapat hilangkan kegusaran di hati Iza.. tapy x bnyak, skit jerk.. Yang selebihnye Iza mengadu kat Allah ,, sebab Allah yang sentiase memberikan Iza ketenangan...

Hari tu Iza on la YM Iza ,, tapy x sangke plak Munib on lpas Iza on.. Tapy Munib on kejap je, c0z Munib nk g bndar... urmm, sbl0m Nib on tu Iza ade agy s0mething.. Iza luahkan perasaan Iza kat Munib tentang s0rang mamat nie.. ish3 ~ ,, Rase nak nangis plak...

Pas ue, Munib ckap maybe dax tu sukakan Iza ,, sbab tu la dye asyik kacau Iza jerk... Huhhh~ kalo suke xpela gak,, nie x... ish !! really2 hate that.. Iza p0n terpkir balek, maybe bt0wl gak kate Munib sbab dax tu ade minta kapel ngan dye.. N then, tnpe memikirkan prasaan Iza, Munib tr0s menaip. Munib s0h Iza trime je dax tu...

IZA X NAK MUNIB !!!! IZA X NK !!!!!

Munib x faham prasaan Iza... Iza x nak sape2 selain Munib.. only u I want Munib... xde 0rg laen yg b0leh menggantikan tmpat Munib di hati Iza.. tapy Munib x faham... Iza rase nk nangis je mase Nib ckap mcm tu .. ( memang nangis p0n..) .. argghhh !!!! b0ley giler Iza !!! Munib taw x ?? huhhh~

ASTAGHFIRULLAH..

MUNIB, IZA SAYANGKAN MUNIB.. XDE SAPE LEH GANTIKAN TEMPAT MUNIB.. HANYA MUNIB DI HATI IZA.. MUNIB FAHAMKAN ITU???

MUNIB, IZA DA X BOLEH BUKAK PINTU ATY IZA UNTUK ORG LAEN SLAIN MUNIB AGY..
SEBAB ATY INI BENAR-BENAR SUDAH TERPAUT DENGANMU...
MUNIB, IZA DA CUBA BUKAK PINTU ATY IZA UNTUK LELAKI LAIN, TAPY USAHA ITU X BERJAYA MUNIB..
IZA AKAN INGAT MUNIB SAJE..
YA ALLAH,, KENAPA DENGAN IZA???

MUNIB, HANYE KITA JE YANG TAW APE YG TERJADY D ANTARE KITA BERDUA SLAIN ALLAH.. 
SEBAB ITU, IZA AKAN TERUS MENCINTAI MUNIB,, MENYAYANGI MUNIB..
HATY INI SUDAH TERTUTUP RAPAT DAN TAK MAMPU DIBUKA OLEH SAPE2 SLAIN MUNIB..
MUNIB ADELAH CINTA HATI IZA...

MUNIB , ANDAI DIPINTA UNTUK MENUNGGU MUNIB SERIBU TAHUN PUN IZA SANGGUP MUNIB..
ANDAI DITAKDIRKAN KITA XDE JODOH,, IZA AKAN TETAP MENYAYANGI MUNIB..
WALOP0N KITA BERCINTA HANYA SETAHUN, TAPY BANYAK SANGAT KENANGAN YANG IZA X BOLEH LUPERKAN..
MUNIB P0N TAW TU KAN...

MUNIB, INGATLAH . IZA AKAN SENTIASE MENCINTAI MUNIB, MENYAYANGI MUNIB DAN SANGGUP TUNGGU MUNIB UNTUK KE SEKIAN KALINYE...
DI SAAT IZA MENAIP NIE SEMUA.. 
AIR MATE IZA MENGALIR TANPA SEMENANYE..
SEBAB IZA DA X TAHAN SNGAT MUNIB...
IZA BTOL2 CINTAKAN MUNIB,, BIARPON PERASAAN MUNIB PADA IZA X SAME MCM PERASAAN IZA KAT MUNIB... 

I'LL ALWAYS LOVE U ,, EVEN.. ADE YANG CUBA UNTUK BUKA PINTU ATY IZA...

INGATLAH MUNIB~

Huhu,, ok la.. Iza da penat nk menaip.. Agy p0n Iza terdengar semua bantal memanggil-manggil Iza untuk tido  disamping mereka.. Ok la readers smue.. Selamat Malam, hrap mimpi yang indah2 ...

- MA'AS SALAMAH -

C0p3, meh la layan lagu FINA- MENANGIS LAGI.. sebab aty Iza bt0wl3 menangis di kala ini.. begitu perit rasenye.. huhhh~ hayati dalam2 lirik lagu nie..

Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Mungkin engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terlupa

Aku kecewa abadinya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

Aku menangis
Aku kecewa lagi untuk sekian kalinya
Dan cinta ini luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa

Aku terluka, aku kecewa
Tak mungkin kau kan faham sakitnya
Kerna kau lah punca segala
Cinta suci kau persia
Apalagi tinggalkan aku
Biar aku menangis lagi