Wednesday, 30 November 2011

R.I.N.D.U

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semua.. Semua sihat??? Iza harap sangat kawan2 semua sihat.. Rindu kat Iza x?? Mesty la rindukan.. Ceh ! Perasan pulak.. Hehehe, x la.. Mestyla u all rindu dengan coretan hati Iza.. Maaf la sebab dah lama tak update blog dan juga tak balas komen in shoutbox.. Sorry my dear, lately I'm be a busy person. Macam orang kerja kat pejabat. Huhu, Iza dah lama tak update blog sebab lappy Iza baru diperbaiki dan sibuk dengan minggu akhir persekolahan.. One more thing, ada kerja yang harus diselesaikan .. Tapi sekarang dah tak.. Semua ditanggung beres.. Iza ade masa nak update blog.. YAaHOooo!!!

Hikhikhik,, okeyla.. sepanjang Iza stop berblogging dan ber'facebook'.. Banyak cerita2 sensasi yang Iza tak taw. Antaranya, sekarang facebook mengeluarkan gamba2 #$(@# la.. itula,, inila.. But, tetap ramai yang mahu berkunjung ke laman sosial ini.. Termasuklah Iza.. Huhuhu... Habis nak buat macam mana ,, nie sajalah cara Iza nak lepaskan tension da tempat Iza bersuka ria buat sementara waktu.. Yela, tahun depan Iza dah PMR.. So, maybe selalu tak on9 or update blog.. Kesiannn~

Urm,, satu lagi.. Follower Iza hampir nak cecah 200 orang.. WOow! Amazing! But, sorry sangat2 sebab Iza tak balas in shoutbox.. Dan Iza nak ucapkan ribuan terima kasih kepada yang sudi menyinggah dan mengikuti jejak langkah Iza.. Huhuhu, ayat macam skema la pulak.. Terima kasih sangat2 , tanpa perngorbanan anda dan kerajinan anda mem'follow' blog Iza siapa la Iza.. Hihihi.. Thank You Very Much !!!

Okey3, x mau pnjangkan ini cerita cinta.. Kita pendekkan.. Hehehe,, today I'm was so happy.. Betapa bahagianye Iza hanya Allah saje yang tau... Tak mampu diucapkan dengan kata-kata, hanya mainan perasaan saje yang mengerti.. Tapi, apakan daya.. Dalam kesedihan terselit kekecewaan dan tangisan.. Betapa terseksa melayan perasaan ini.. Huhhh,, Sungguh ! Iza tak kuat nak hadapi semua ini.. Iza tak mampu.. Tapi takde sape pon yang faham.. Alangkah bahagianye kalau 'Si Dia' mengerti.. Tolonglah ya Allah, bukakanlah pintu hatinya untuk cintaku..

Huhhh, apela Iza niekan.. Tadi mula-mula nampak macam happy sangat.. Sekali sedih pulak.. Huhuhu, tulah lumrah kehidupan. Adakalanye kita mampu ketawa sampai terburai air mata. Tapi, adakalanya.. Kita hanya mampu berdiam diri dalam kesedihan yang tak terkata.. Wah ! Mendalam sungguh kata-kata Iza pada entry kali niekan.. Hehehe, pape pon.. Iza akan terus terkenangkan kejadian hari ini. Ia umpama memori yang terindah untuk Iza ingati,,

Waduh ! Jiwang pulak Iza malam nie.. Ala, sekali dua kala. Apa salahnye,, Hehehe.. Habis, perangai brutal Iza dah terkeluar pulak. Okeyla.. Sebenarnyakan Iza ada hajat nie.. Iza nak sangat tengok wayang.. Cerita 'OMBAK RINDU' .. Tayangannya pada hari esok.. Tapi Iza rase mesti ramai orang.. But, I hope tak.. Ala, kalau nak pergi pun dengan siapa?? Ada duit ker Iza nie?? Cakap je lebih. Huhuhu, Tak pelah.. Iza tunggu orang belanja Iza tengok wayang. But kan, hari tu Iza tengok wayang dengan kak sedara n mak usu Iza. Wow! Tengok cerita 'AKU BUKAN TOMBOY'. . Boley la ceritanya, but.. erghh! Tersangkut ! Tak gemar betul Iza kalau cerita macam tu... Tersangkut2. But, kan.. Tu la kali kedua Iza tengok wayang. Hahaha, kesiankan Iza.. Ketinggalan betul.

Ah ! Ade Iza kisah.. Huhuhu.. Readers semua nak tau. Iza dah jatuh hati dekat lagu tema cerita 'OMBAK CINTA' nie.. Iza betul2 suka sangat dengan liriknye.. Dan juga alunan iramanya.. Terasa Iza pulak yang bermainkan lagu tu.. Hahaha, perasan betul Iza nie.. Suara macam katak bawah tempurung,,, ade hati nak menyanyi. Huhuhu.. Tak percaya, cuba anda hayati lirik di bawah ini dengan sepenuh hati..

Layanzzz..:


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Ni pulak video yang tak jemu2 Iza bukak dan dengar.. Terbaikkk !!

p/s: kalau nak dengar, pause dulu lagu blog Iza yer.. Sambil tu boleh la anda semua menyanyikan lagu nie.


Huhuhu, cun tak.. Sedapkan lagunya.. Iza menangis masa dengar lagu nie.. Bila menghayati liriknya.. Sama dengan keadaan yang Iza hadapi sekarang. Nasib badan sebab terpaksa melalui keadaan sebegini.. But, Iza redha.. Iza yakin pasti ada hikmah disebalik yang terjadi. Iza kena terima takdir yang telah ditentukan oleh-NYA kepada Iza.. Tapi, Iza sangat terluka sebab 'Si Dia' cakap 'Kita tak ade jodoh'.. Awak, tak tau lagi la wak.. Mana la taukan.. Awak sememangnye diciptakan untuk Iza untuk melindungi diri Iza serta melengkapi hari-hari Iza yang terasa kosong ini..

Huhuhu, ( perghh ! Awie dalam sembilu ! jiwang siot Iza.. ) Hehehe.. Satu lagi lagu yang sangat menyentuh hati Iza. Dan ia umpama coretan hati Iza yang tersirat dalam lirik lagu nie.. Mesti u all tau lagu nie, sebab lagu ni boleh la lamanye.. Tapi kalau yang tak tau tu, Meh sini ! Cik Iza bagitau liriknye.. hehehe, hayatilah sebuah dendangan dari kumpulan LESTARI yang bertajuk 'MAHLIGAIMU DARI AIR MATAKU' ..

Izinkan diriku meluahkan rasa
Maafkanlah aku andai kau terasa
Biar kupaparkan apa yang terjadi
Moga engkau tak ulangi


Sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
Setelah lamanya menjalinkan cinta
Dalam diam-diam kau sudah berpunya
Tanpa aku menyedari semuanya


Aku mendoakan agar kau bahagia
Bersama si dia insan yang kau suka
Percintaan kita tak sampai ke mana
Setakat di bibir saja sayang


Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepiku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diriku


Oh aduhai ku masih ingati
Janji manis dan saat romantis
Kau pintaku supaya setia
Akhirnya kau yang berubah


Oh tuhanku tabahkan hatiku
Temukan ku dengan ketenangan
Jiwa ini dibelasah rindu tetapi apa dayaku


Kucuba pejam mata tapi tak terlena
Kerana ku masih teringat padamu
Begitu payahnya nak ku melupakan
Pernahkah engkau fikirkan oh sayang...



Apa macam?? Cun tak liriknye.. Iza suka sangat dua lagu nie.. Ia umpama bicara hati Iza dan direkodkan dalam sebuah lagu.. 0ops ! Nak video jugak ker?? Urm,, okey.. Jap

p/s: kalau nak dengar, pause dulu lagu blog Iza yer.. Sambil tu boleh la anda semua menyanyikan lagu nie.


Hehe, dengar tau . Jangan tak dengar..

 Hari ini, malam ini.. Air mata Iza gugur tak semenanye.. Huhh, puas Iza kesat tapi tak nak berhenti.. Sampai la satu saat akhirnya air mata wanitaku berhenti jua.. Alhamdulillah.. Huhuhu. Sebab ape yer Iza menangis.. Tiada yang lagi sedih bila terkenangkan 'Si Dia' .. Betapa sakitnya jiwa ini menahan sebak di dada.. 

Tapi, kawan Iza selalu cakap, jangan tumpahkan air mata wanita semata-mata hanya untuk seorang lelaki. Sebab air mata wanita begitu berharga jika nak dibandingkan dengan emas dan wang ringgit. Jangan kita menunjukkan kelemahan kita pada hamba Allah yang bergelar lelaki.. Yeker macam nie ayatnye..? Ala, same je.. Maksudnye tetap sama. Tiada yang berubah..

Hurm,, Iza bukannya nak menunjukkan kelemahan Iza.. Cuma Iza tak dapat tahan, 'Si Dia' telah mengingatkan kenangan silam yang begitu perit untuk Iza lupakan.. Bila 'Si Dia' cakap, macam senang je.. Tapi yang menanggungnye Iza.. Iza tak boleh nak lupakan 'Si Dia' .. Terlalu sukar untuk Iza  melakukannya.. Dan untuk Iza menunaikan permintaan 'Si Dia' apatah lagi.. 

Iza mengaku sejujurnya. Iza dapat terima takdir yang telah ditentukan oleh-NYA kepada Iza.. Iza dapat terima semua tu.. Tapi tak salahkan Iza meletakkan harapan terhadap hubungan kita nie.. Iza berharap kita dapat bersama kembali.. Itu je permintaan Iza.. Tak lebih dan tak kurang.. Tapi, berlainan pula dengan permintaan 'Si Dia'. Awak,, Iza tak tahu nak cakap macam mana lagi.. Iza terluka sangat bila awak cakap macam tu.. Dan sebab itu jugakla Iza menangis.. Iza bukan suka2 wak.. Mengenali awak selama setahun ni umpama membirakan seribu makna dalam hidup saya.. 

Tapi tak perlulah risau wak.. Saya tak akan paksa awak,. Cinta tak boleh dipaksa.. Apalagi kalau dia sendiri tak boleh terima diri kita seadanya.. Sedihkan.. Benci pon ade dengan diri Iza sendiri.. Huhhh.. But, Iza dah tekad.. Iza nak belajar bersungguh2 supaya harapan ibu dan encik Iza tak akan terkubur selama mereka membesarkan Iza.. Terima Kasih Ibu.! Terima Kasih Encik ! Sayang Ibu dan Encik sangat2.. !! 

Okeyla.. Jari Iza sudah kebas sebab terlalu syok mencoretkan segala luahan hati Iza.. Sampai sini jela nampaknya entry Iza kali ini.. Harap anda semua terhibur dengan entry Iza kali ini.. Huhuhu.. Papai shemua.. Selamat Pagi.. Sleep Tight okey..

- MA'AS SALAMAH -

Senyum sokmo! 


LUAHAN HATI:           

Sunday, 6 November 2011

Cinta di antara dua darjat

ASSALAMUALAIKUM..

Holla readers shemua.. Bertemu kita kembali dalam rancangan.. Cel0teh Bersama Miss Single.. Ececeh! Terlebih sudah.. Entah biler mase tah Iza wat rancangan realiti tb nie.. 0oops ! Bukan tv.. But bl0g.. Kihkihkih,, Ape der kes.. Alamak ! Penyakit 'BIGO' Iza da dtg.. Ah sudah ! Huhuhu.. 

Shemua readers Iza yg chumel2 n ensem2 nie sihat? Hope sihat selalu.. Kalau ade rase nak sakit tu,, cepat2 jumpe doktor.. Kalau sakit berat2 jumpe la doktor pakar.. Kalau ringan2 jumpe doktor biasew je.. Kalau sakit CINTA jmpe la doktor pakar cinta like Me. Ceh ! Perasan pulak.. Hehehe..

Okeyla.. Mesty k0rang tertanya-tanya tentang entry kali ini.. Bunyi macam gempak je.. Macam nak buat teater la pulak.. Macm citer  'ANTARA DUA DARJAT'  yang dilakonkan oleh P. Ramlee dan Saadiah.. Hurmm, lebih kurang la.. But yang lelakinye bkan local musician. Just 0rg biase,, tapy berlainan agama dgan si perempuannye.. Alamak! Ini bukan cerita Iza ker?? Hahaha (xdepape yg lawak p0n) .. Memang la citer Iza kan... Okey la,, nie berkisarkan tentang hidup Iza.. Cuma, Iza beri contoh je.. Macam perumpamaan la.. Huhuhu..

Hurmm,, kite0rang berkenalan dalam 'Facebook' .. Berbeza dengan crite P. Ramlee.. Dia0rang bertemu ketika P. Ramlee atau dlam criter nie bernama Ghazali telah membantu Saadiah ur Tengku Zaleha menolak kereta Tengku Zaleha ketika keretanye terkandas di dalam lumpur. Kan?? Lain sangat.. Jauh langit dari bumi.. But, like I care.. Iza ckap tady itu hanye perumpamaan sahaja. 

Anda semua nak tau tak.. Mase mula2 dye start chat.. Iza tak faham apa yang ingin dikatakan olehnye.. Rase baran p0n ade.. Laen Iza cakap, lain pulak dye balas.. Mane taknye,, Iza tak faham dengan apa yg dye tuliskan.. Mula2 Iza ingatkan dye tu 0rang melayu taw. Siap beri salam lagi kat dye.. Sekali biler Iza tanye dye  awk org cina ker?? Dye ckap yer.. But,, before I ask his religion.. Dye ckap.. '' Awak cantik.. Sya cinta sama awk.. syg..."   .. Waduh ! Meremang bulu roma Iza.. Rase nak perngsan pon ade.. Tapy , dlam hati suka sngat dye ckap mcam tu.. Tapy syg,, kalau la yg ckap tu 0rg Islam.. Gerenti cair Iza.. Hahaha, macam lirik lagu kat bwah nie..

Getaran jiwa
Melanda hatiku
Tersusun nada
Irama dan lagu

Lepas tu, dia rase mcam pelik je biler Iza tnye dye 0rg Cina ker.. Urm, cpat2 dye balas.. "Orng cina x boley ke bercinta dgan orng melayu.. Kata satu Malaysia ma.. Ape salahnye.." .. Hish! Nak je marah dye, tapy terlajak perahu boleh diundur,, terlajak kata binasa jadinye.. So, Iza mengambil keputusan untuk tidak mem****  h***n dye. Huhuhu, sorry la dear kalau perkataan Iza nie kasar sngat.. Iza geram sangat but seperti entry Iza yang lepas.. Kite kena THINK POSITIVE.. 

Huhuhu.. So, kiteorang chat smpai petang.. Dlam chat tu, he always ckap I love u la.. Panggil Iza syang la.. Biler Iza ckap yg Iza x suke dye ckap mcm tu , dye minta maaf.. Tapy lepas tu dia buat lagi.. Ish ! Rimas rasenye.. Awak, kite nie berlainan agama .. Rasenye saye x sesuai untok awak.. Kalau yer pon kite bercinta.. Gerenti dapat tentangan yg hebat dry kedua belah pihak.. S0ry yer wak, bkan nak menghampakan awak.. But, I can't.. Hati saye telah di isi oleh seseorang.. Tapy, dye telah sakitkan hati Iza.. Dia tak hargai Iza.. Sampai hati dyekan. Jahat sngat ker Iza smpai dye sanggop buat Iza mcm tu??? 

AWAK!! JHAT SANGAT KER IZA SAMPAI AWAK SANGGUP SAKITKAN HATI IZA??
KECEWAKAN IZA..?? HUHH,, SAMPAI HATI AWAK..!

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang berantem. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda risih, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andain lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mau kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih mengangap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia melebay-lebay. Dia bukannya mahu dipujuk dengan uang atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan bilang lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mau menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi tengking, dia bukan bermaksud untuk menjadi tengking, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikanya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbedaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

HUhhh,, apela Iza nie.. Asyik bersedih je.. Mane la Iza tak sedih.. Sakit sangat hati nie.. But, dye tak mengerti.. Hari nie Iza menangis lagi.. Sebab terlalu sakit sangat hati ini.. Even dye da sakitkan hati Iza.. Iza maseh sayangkan dye.. Iza tak nak kehilangan dye.. Tapy,, Huhhhhhh..

Da la, tak mau teruskan.. Kang makin lebat pulak air mata nie mencurah.. Okeyla readers.. Selamat Malam.. n Selamat Hari Raya Aidiladha.. Korban! Korban.! Ha ! Hari ni and semalam Iza telh menjady korban .. Huhuhu, hanye parents Iza je yg taw ape maks0d Iza. Kesian anak Zulkefli n Siti Radiah nie... Sedeyh~



- MA'AS SALAMAH -

Saturday, 5 November 2011

Program Wow Coaching ! Best sangat!

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semue. Shemua cihat ? Hope sihat2 jela yer, x mau ade sakit2. Iza doakan semuenye berada dlam keadaan sihat n sjahtera.. Hhuhu,,  Dah lame rasenye x update bl0g kan. Okeyla.. Tak mau wat pendahuluan yang panjang2,, sebab ade cerita yg agy panas nak habaq mai kat u all semua.. hehe..

But, before start our journey ,, Iza nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung bl0g Iza,, kane sudi jejakkan kaki anda ke bl0g Iza.. (Wah ! dasyat! ade kaki rupenye kite niekan.. hehe) ,, thanx again c0z sudi jady f0ll0wer Iza.. =)

Okey la,, back to te topik.. Iza nak citer.. Pada hari Isnin n Selasa yang lepas, Iza telah menghadiri 1 pr0gram yg di anjurkan oleh....


Best sesangat.. Tapi bukan Iza sorang je yg join program nie.. Kira semua pelajar form 2 n calon2 yang bakal menghadapi PMR pd 2012 la yg mengikuti pr0gram nie... Seblum nie, pnah gak dgar citer psal WOW Coaching. Tapi, x pnah join sebab hnye dikhaskan untok plaja2 yg bkal menghdapi perikse besar je.. But now! Iza da rasai ape yang kakak2 Iza lalui.. Memang betul best giler !

0oppss! CANCEL! CANCEL! CANCEL! GO AWAY GONE!.. Hehehe, alamak.. ape psal plak Iza nie,, nak cancel criter ker?? Hehe, tak la u all. Nie salah satu care macm mane nak ilangkan pkiran negatif yang bersarang di kepala kite nie.. So, kalo u all ade 'TER' ur nak cakap bende2 yang tak el0k.. Cepat2 ckap cancel3 ! Go away gone! .. tapy dgan pergrakan taw.. mcm nie..

cancel3 ! = gsok di hjong kening anda sbnyak 3 kali dgan menggunakan ibu jari.
Go away = sapu dahi dgan jary anda sebnyak skali je.. x yah lebih2.. hehe
Gone = renjiskan ia..

Faham tak?? Kalau tak faham wat2 faham jela.. Hehehe.. Ok, dalam program nie Iza dapat banyak maklumat yang ingin dikongsikan bersama followers n pembace2 Iza yang chumel2 nie.. But , sblom Iza nak citer lbih lanjut.. Iza nak perkenalkan dulu siape pemberi motivasinye.. Ade dua 0rg, mase ary first Pak Anjang. Second day, Abang Engku. Hensem dye0rg nie. Happening.. Btw, mempunyai kisah hidup yg sgat menyayat aty.. Sedih Iza dgar,, menangis Iza mase dye0rg ceritakan latar blakang hidup dye0rg.. Dibawah nie la 0rgnye..

ha! yg lelaki nie la Pak Anjang, ensem x? chumel x? mestyla.. hehe

ha! niela abg Engku, sory gmb0 tak trang

Ansem kan? ansem kan ? Huhuhu,, Iza rase ade di antare readers kenal mereka nie.. Kalau u all nak taw, pejabat Wow Coaching berada di tingkat 40, bgunan KLCC. Huhu, snggop crew Wow Coaching tron Senggarang, untok memberi motivasi n semngat kpd plaja Senggarang yang bakal mengahdpi peperiksaan PMR pd 2012 ti.. Insya-Allah..

Okey,, PMR 2012 SMK SENGGARANG is The TOP 'A' STUDENT.. YES! ..



SIAPA ANDA?
JUARA!!!


SIAPA JUARA?
SAYA!!!


SIAPA SAYA?
HERO!!!

Itulah ayat yang paling Iza suke dlam motivasi nie.. Sperti yg Iza terangkan tady .. I'm A student.. Taw x ape maks0d PELAJAR?? Pelajar ialah..

P = PASTI 
E = ESOK
L = LEBIH
A = AGONG
J  = JIKA
A = AKU
R = RAJIN

Itulah mksud yg tersirat.. Dan itulah ape yang Iza inginkan.. Iza xnak jadi sperti nie..

P = PASTI
E = ESOK
L = LEBIH
A = AZAB
J  = JIKA
A = AKU
R = ROSAK

S0, plihlah yang mane anda suke.. Adakah anda ingin menjady se0rg yg berjaya jika kite rajin atau menjady se0rg yg gagal jika kite rosak.. Iza da buat pilihan.. Iza akan plih yg rajin.. Iza nak berjaya dalam hidup. Nak bahagiekan ibu n encik Iza.. Iza nak balas jasa mereka sebab da besarkan Iza dgan sempurna. Terima Kasih ibu! Terima kasih encik! Sayang ibu n encik..! Okey, tady Iza tlah bri ape mks0d yg tersirat di sbalik perkataan 'PELAJAR' itu.. Now, ciri-ciri seorang 'PELAJAR' ialah..


P = POSITIF

U must think positive. Not negatif. Salah satu care nak ilangkan pkiran-pkiran yg negatif sperti yg Iza ajar di atas.. iaitu 'CANCEL3!! GO AWAY GONE!' . Amalkan taw, jgan smpai pkiran kite ini dikuasai dgan pkiran2 yg negatif jerk. 

E = ELASTIK
L = LASAK
A = AKTIF
J = JUARA
A = AGGUN
R = RAJIN

Ingat itu! Itulah ciri-ciri yang perlu ade dlam setiap diri se0rg pelajar. But, kalau ciri-ciri ade tapy matlamat kite xde.. Tak gune gak. Okey ! Matlamat Iza sekarang ialah. ingin menjadi se0rang 'JUARA' . Nak jadi JUARA n se0rg yg berjaye dalam hidup didunia n diakhirat... Ape plak maks0d g tersirat di sebalik perkataan 'JUARA' yer..? Ha ! Nie la yg nak tell u nie.

J = JIWA
U = UNGGUL
A = ANUGERAH
R = RAHMAT
A = ALLAH

Cube samb0ngkan ayat di atas. Jiwa Unggul Anugerah Rahmat Allah... Huhuhu, s0. the conclusion is. Setiap ape yang kita dpat,, kejayaan yg kita dpat itu semua anugerah dari Allah yang tidak ternilai. Kita perlu bersyukur dgan ape yg kita dpat.. Tak dapat yg terbaik p0n xpe, asalkan kite sudah berusaha.. Reda tidak bermakna kalah. U must remember that..

Okey, tady Iza ckap nak jady 'JUARA' kan?? Huhuhu,, se0rang juara bkan dgan hanye perlu bersungguh2 dlam pelajaran.. Tapy banyak lagi yg perlu ade dlam diri se0rg 'JUARA' tu.. Se0rang 'JUARA' memerlukan 4 perkara dlam diri mereka.. iaitu:

1. A BURNING DESIRE TO WIN
Kite perlu ade keinginan yg membara untuk mencpai matlamat kite ur snang cerita jika kita maukan kemenangan kite perlu ade keinginan.. Contohnye, u have enter a competition.. And mempunyai keinginan unt0k mendapat juara.. S0, tanamkan dlam hati n pmikiran.. Teguhkan aty.. Just FOCUS ingin menjady 'JUARA'...

2. UNSHAKABLE DETERMINATION
Second, keazaman yang tidak goyah.. Okey, lpas k0rang da tanamkan dlam hati n pmikiran k0rang tntang keinginan.. Sekarang selitkan jua keazaman.. Sebab tu semua penting.. se0rang 'JUARA' tidak akan mudah berputus asa..

3. GREAT DICIPLINE
Third,, se0rang 'JUARA' juge, perlu disiplin yang terbaikk !! Terhebatt !! Termant0opp!! 'Ter' ape agy?? Senang citer segala 'ter' la.. Kalau keinginan dan keazaman da ade dlam diri.. Tapy disiplin kite hancur.. Tak gune jugak.. Bt0l x??

4. STRONG BELEIF
Lastly,, kite kena yakin yang kite boley menjady 'JUARA' .. 'JUARA' yg dimaks0dkan bkan juara gaduh ur juara perkara2 yg negatif yer.. Tapy 'JUARA' menjady se0rang The TOP 'A' STAR STUDENT !!


Okey! Done sesi ceramah yg panjang tapy x lebar.. hehehe.. Lepas je habis diceramah dgan Pak Anjang dan abang Engku, Iza n rakan2 p0n menunaikan kewajipan sbgai se0rg muslim.. And, lpas je habis smyang.. Mula la sesi 'AIR MATA'.. Malu sangat mase nie.. Mase tu, Iza tlefon ibu n encik Iza.. Risau kalau dye0rg x datang.. Yer k0rang.. Iza telefon ibu x angkat.. Naseb baek tefon encik angkat.. 

Akhirnye,, penantian yg begitu menyeksakan p0n berakhir.. Nampak kelibat my mom n dad .. Setelah itu,, Pak Anjang ceritakan kisah sedih.. Menitis air mate Iza.. Ha! Time nie la yg malu sangat!.. Pak Anjang sroh pelajar bagun .. Tengok parents yg hadir tyme tu.. Cary parents kite n tatap mate mereka.. When I want to stand up.. Air mata Iza tron dgan lajunye.. Sekali terjeling Munib.. Dia nampak Iza menangis.. Adeh! Malunye... Tak taw nak letak muka kat mane.. Lpas tu, cpat2 Iza bersihkan air mata Iza.. Then, Pak Anjang sr0h kte0rg duduk.. Baris blkang plak bagun.. Begitulahseterusnye sehingga selesai...

Okey, semua baris da bgun n tgok m0m n dad dye0rg.. Pak Anjang sr0h pulak kte0rg cry parents kite n luahkan sgalenye kat dye0rg.. Minta maaf kat dye0rg.. Iza p0n, tanpe berlengah lagi tr0s cary my m0m first.. Mase berjlan tu, Iza nangis. Sebab tak tahan sngat menahan sebak di dada.. But, in the same time Iza harap munib tak nampak.. Sampai je kat ibu.. Ya Allah ! Lagi lebat air mata nie tr0n.. Lepas je jmpe ibu,, tr0s je cari encik Iza.. Mase tu, encik da bg0n.. Tercari-cari anaknye yg s0rang nie.. Apelagi, nmpak je encik tr0s pegang tangan encik n cium.. Lagi la kuat Iza nangis time nie.. Lagi2 dalam pelukan se0rang encik yg telah membesarkan Iza dgan sempurna.. Lame kte0rg berdakapan.. Iza p0n berharap yg xde sape2 nampak Iza peluk encik Iza...

Memang malu sangat mase tu.. Tapi best dan sngat menyedihkan.. S0, tamat je sesi mencari ibubapa,, Iza n parents duduk same2.. Iza plok encik.. Cium encik.. Begitu gak dgan ibu Iza.. (Adeh! Penyakit air mate Iza da dtg) .. Mase tu, Iza tak perasan p0n Munib ade kat blakang Iza.. Terkejut bukan kepalang mase Iza dok mengadap ibu n encik Iza.. Sekali, betul2 nampak Munib.. Malunye,, mesty dye da nmpak semua tingkah laku Iza.. Tapy, biler Iza pandang Munib.. Munib larikan mate Munib.. Mcam taw2 je Iza pandang Munib. Sampai la satu saat, Iza tg0k muke Munib merah jer. Huhhh,, kesian Munib.. Ikutkan hati nak aje ajak Munib tumpang sekaki dgan Iza.. Tapy, ti ape plak 0rang laen pkirkan.. Hati Iza menangis biler tengok Munib dlam keadaan sebegitu.. Iza rase sedih.. Huhhh...

Sampai la tamat majlis.. Tapy, ade 1 perkara yg begitu memeranjatkan Iza. Iza rase takut sngat.. Dalam hati Iza da berdegup laju sangat.. Iaitu mase encik ckap nak jmpe Munib.. Hish! Dalam hati Iza da pkir yg bkan2.. Tak kan la encik nak serang Munib.. Huhuhu,, itulah yg Iza pkirkan.. Tapy , sangkaan Iza meleset.. Ape yg berlaku adelah disebalik ape yg Iza pkirkan.. Huhuh,, nasib baek..

Iza terharu sangat dengan apa yg encik buat.. Tapy,, ape yg encik buat tu, tak akan kembalikan hubungan kita.. Betulkan??? Huhhh, Munib nak taw.. Encik tanye pasal Munib ,, dan pertanyaan encik tu buat Iza menangis.. Hati Iza menangis Munib.. Iza terlalu terluka.. Tapy,, Munib tak taw tu semua.. Sebab Munib tak pernah nak dengar rintihan hati Iza.. Munib, Iza sayangkan Munib.. Semua perkara negatif Iza da buang.. Tapi, hanya cinta Munib yg tak boleh padam dari lubuk hati n pkiran Iza. Sebab Iza terlalu sygkan Munib.. Huhhh..

Okey la readers,, Iza tak mau sambung lagi coretan hati Iza,, takut ade hati yg terluke dan menangis.. Sampai di sini dlu yer readers.. Kite jumpe lagi di laen entry.. Iza nak habiskan menangis nie dlu,.. Tata u all..

- MA'AS SALAMAH -