Saturday, 5 November 2011

Program Wow Coaching ! Best sangat!

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semue. Shemua cihat ? Hope sihat2 jela yer, x mau ade sakit2. Iza doakan semuenye berada dlam keadaan sihat n sjahtera.. Hhuhu,,  Dah lame rasenye x update bl0g kan. Okeyla.. Tak mau wat pendahuluan yang panjang2,, sebab ade cerita yg agy panas nak habaq mai kat u all semua.. hehe..

But, before start our journey ,, Iza nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung bl0g Iza,, kane sudi jejakkan kaki anda ke bl0g Iza.. (Wah ! dasyat! ade kaki rupenye kite niekan.. hehe) ,, thanx again c0z sudi jady f0ll0wer Iza.. =)

Okey la,, back to te topik.. Iza nak citer.. Pada hari Isnin n Selasa yang lepas, Iza telah menghadiri 1 pr0gram yg di anjurkan oleh....


Best sesangat.. Tapi bukan Iza sorang je yg join program nie.. Kira semua pelajar form 2 n calon2 yang bakal menghadapi PMR pd 2012 la yg mengikuti pr0gram nie... Seblum nie, pnah gak dgar citer psal WOW Coaching. Tapi, x pnah join sebab hnye dikhaskan untok plaja2 yg bkal menghdapi perikse besar je.. But now! Iza da rasai ape yang kakak2 Iza lalui.. Memang betul best giler !

0oppss! CANCEL! CANCEL! CANCEL! GO AWAY GONE!.. Hehehe, alamak.. ape psal plak Iza nie,, nak cancel criter ker?? Hehe, tak la u all. Nie salah satu care macm mane nak ilangkan pkiran negatif yang bersarang di kepala kite nie.. So, kalo u all ade 'TER' ur nak cakap bende2 yang tak el0k.. Cepat2 ckap cancel3 ! Go away gone! .. tapy dgan pergrakan taw.. mcm nie..

cancel3 ! = gsok di hjong kening anda sbnyak 3 kali dgan menggunakan ibu jari.
Go away = sapu dahi dgan jary anda sebnyak skali je.. x yah lebih2.. hehe
Gone = renjiskan ia..

Faham tak?? Kalau tak faham wat2 faham jela.. Hehehe.. Ok, dalam program nie Iza dapat banyak maklumat yang ingin dikongsikan bersama followers n pembace2 Iza yang chumel2 nie.. But , sblom Iza nak citer lbih lanjut.. Iza nak perkenalkan dulu siape pemberi motivasinye.. Ade dua 0rg, mase ary first Pak Anjang. Second day, Abang Engku. Hensem dye0rg nie. Happening.. Btw, mempunyai kisah hidup yg sgat menyayat aty.. Sedih Iza dgar,, menangis Iza mase dye0rg ceritakan latar blakang hidup dye0rg.. Dibawah nie la 0rgnye..

ha! yg lelaki nie la Pak Anjang, ensem x? chumel x? mestyla.. hehe

ha! niela abg Engku, sory gmb0 tak trang

Ansem kan? ansem kan ? Huhuhu,, Iza rase ade di antare readers kenal mereka nie.. Kalau u all nak taw, pejabat Wow Coaching berada di tingkat 40, bgunan KLCC. Huhu, snggop crew Wow Coaching tron Senggarang, untok memberi motivasi n semngat kpd plaja Senggarang yang bakal mengahdpi peperiksaan PMR pd 2012 ti.. Insya-Allah..

Okey,, PMR 2012 SMK SENGGARANG is The TOP 'A' STUDENT.. YES! ..



SIAPA ANDA?
JUARA!!!


SIAPA JUARA?
SAYA!!!


SIAPA SAYA?
HERO!!!

Itulah ayat yang paling Iza suke dlam motivasi nie.. Sperti yg Iza terangkan tady .. I'm A student.. Taw x ape maks0d PELAJAR?? Pelajar ialah..

P = PASTI 
E = ESOK
L = LEBIH
A = AGONG
J  = JIKA
A = AKU
R = RAJIN

Itulah mksud yg tersirat.. Dan itulah ape yang Iza inginkan.. Iza xnak jadi sperti nie..

P = PASTI
E = ESOK
L = LEBIH
A = AZAB
J  = JIKA
A = AKU
R = ROSAK

S0, plihlah yang mane anda suke.. Adakah anda ingin menjady se0rg yg berjaya jika kite rajin atau menjady se0rg yg gagal jika kite rosak.. Iza da buat pilihan.. Iza akan plih yg rajin.. Iza nak berjaya dalam hidup. Nak bahagiekan ibu n encik Iza.. Iza nak balas jasa mereka sebab da besarkan Iza dgan sempurna. Terima Kasih ibu! Terima kasih encik! Sayang ibu n encik..! Okey, tady Iza tlah bri ape mks0d yg tersirat di sbalik perkataan 'PELAJAR' itu.. Now, ciri-ciri seorang 'PELAJAR' ialah..


P = POSITIF

U must think positive. Not negatif. Salah satu care nak ilangkan pkiran-pkiran yg negatif sperti yg Iza ajar di atas.. iaitu 'CANCEL3!! GO AWAY GONE!' . Amalkan taw, jgan smpai pkiran kite ini dikuasai dgan pkiran2 yg negatif jerk. 

E = ELASTIK
L = LASAK
A = AKTIF
J = JUARA
A = AGGUN
R = RAJIN

Ingat itu! Itulah ciri-ciri yang perlu ade dlam setiap diri se0rg pelajar. But, kalau ciri-ciri ade tapy matlamat kite xde.. Tak gune gak. Okey ! Matlamat Iza sekarang ialah. ingin menjadi se0rang 'JUARA' . Nak jadi JUARA n se0rg yg berjaye dalam hidup didunia n diakhirat... Ape plak maks0d g tersirat di sebalik perkataan 'JUARA' yer..? Ha ! Nie la yg nak tell u nie.

J = JIWA
U = UNGGUL
A = ANUGERAH
R = RAHMAT
A = ALLAH

Cube samb0ngkan ayat di atas. Jiwa Unggul Anugerah Rahmat Allah... Huhuhu, s0. the conclusion is. Setiap ape yang kita dpat,, kejayaan yg kita dpat itu semua anugerah dari Allah yang tidak ternilai. Kita perlu bersyukur dgan ape yg kita dpat.. Tak dapat yg terbaik p0n xpe, asalkan kite sudah berusaha.. Reda tidak bermakna kalah. U must remember that..

Okey, tady Iza ckap nak jady 'JUARA' kan?? Huhuhu,, se0rang juara bkan dgan hanye perlu bersungguh2 dlam pelajaran.. Tapy banyak lagi yg perlu ade dlam diri se0rg 'JUARA' tu.. Se0rang 'JUARA' memerlukan 4 perkara dlam diri mereka.. iaitu:

1. A BURNING DESIRE TO WIN
Kite perlu ade keinginan yg membara untuk mencpai matlamat kite ur snang cerita jika kita maukan kemenangan kite perlu ade keinginan.. Contohnye, u have enter a competition.. And mempunyai keinginan unt0k mendapat juara.. S0, tanamkan dlam hati n pmikiran.. Teguhkan aty.. Just FOCUS ingin menjady 'JUARA'...

2. UNSHAKABLE DETERMINATION
Second, keazaman yang tidak goyah.. Okey, lpas k0rang da tanamkan dlam hati n pmikiran k0rang tntang keinginan.. Sekarang selitkan jua keazaman.. Sebab tu semua penting.. se0rang 'JUARA' tidak akan mudah berputus asa..

3. GREAT DICIPLINE
Third,, se0rang 'JUARA' juge, perlu disiplin yang terbaikk !! Terhebatt !! Termant0opp!! 'Ter' ape agy?? Senang citer segala 'ter' la.. Kalau keinginan dan keazaman da ade dlam diri.. Tapy disiplin kite hancur.. Tak gune jugak.. Bt0l x??

4. STRONG BELEIF
Lastly,, kite kena yakin yang kite boley menjady 'JUARA' .. 'JUARA' yg dimaks0dkan bkan juara gaduh ur juara perkara2 yg negatif yer.. Tapy 'JUARA' menjady se0rang The TOP 'A' STAR STUDENT !!


Okey! Done sesi ceramah yg panjang tapy x lebar.. hehehe.. Lepas je habis diceramah dgan Pak Anjang dan abang Engku, Iza n rakan2 p0n menunaikan kewajipan sbgai se0rg muslim.. And, lpas je habis smyang.. Mula la sesi 'AIR MATA'.. Malu sangat mase nie.. Mase tu, Iza tlefon ibu n encik Iza.. Risau kalau dye0rg x datang.. Yer k0rang.. Iza telefon ibu x angkat.. Naseb baek tefon encik angkat.. 

Akhirnye,, penantian yg begitu menyeksakan p0n berakhir.. Nampak kelibat my mom n dad .. Setelah itu,, Pak Anjang ceritakan kisah sedih.. Menitis air mate Iza.. Ha! Time nie la yg malu sangat!.. Pak Anjang sroh pelajar bagun .. Tengok parents yg hadir tyme tu.. Cary parents kite n tatap mate mereka.. When I want to stand up.. Air mata Iza tron dgan lajunye.. Sekali terjeling Munib.. Dia nampak Iza menangis.. Adeh! Malunye... Tak taw nak letak muka kat mane.. Lpas tu, cpat2 Iza bersihkan air mata Iza.. Then, Pak Anjang sr0h kte0rg duduk.. Baris blkang plak bagun.. Begitulahseterusnye sehingga selesai...

Okey, semua baris da bgun n tgok m0m n dad dye0rg.. Pak Anjang sr0h pulak kte0rg cry parents kite n luahkan sgalenye kat dye0rg.. Minta maaf kat dye0rg.. Iza p0n, tanpe berlengah lagi tr0s cary my m0m first.. Mase berjlan tu, Iza nangis. Sebab tak tahan sngat menahan sebak di dada.. But, in the same time Iza harap munib tak nampak.. Sampai je kat ibu.. Ya Allah ! Lagi lebat air mata nie tr0n.. Lepas je jmpe ibu,, tr0s je cari encik Iza.. Mase tu, encik da bg0n.. Tercari-cari anaknye yg s0rang nie.. Apelagi, nmpak je encik tr0s pegang tangan encik n cium.. Lagi la kuat Iza nangis time nie.. Lagi2 dalam pelukan se0rang encik yg telah membesarkan Iza dgan sempurna.. Lame kte0rg berdakapan.. Iza p0n berharap yg xde sape2 nampak Iza peluk encik Iza...

Memang malu sangat mase tu.. Tapi best dan sngat menyedihkan.. S0, tamat je sesi mencari ibubapa,, Iza n parents duduk same2.. Iza plok encik.. Cium encik.. Begitu gak dgan ibu Iza.. (Adeh! Penyakit air mate Iza da dtg) .. Mase tu, Iza tak perasan p0n Munib ade kat blakang Iza.. Terkejut bukan kepalang mase Iza dok mengadap ibu n encik Iza.. Sekali, betul2 nampak Munib.. Malunye,, mesty dye da nmpak semua tingkah laku Iza.. Tapy, biler Iza pandang Munib.. Munib larikan mate Munib.. Mcam taw2 je Iza pandang Munib. Sampai la satu saat, Iza tg0k muke Munib merah jer. Huhhh,, kesian Munib.. Ikutkan hati nak aje ajak Munib tumpang sekaki dgan Iza.. Tapy, ti ape plak 0rang laen pkirkan.. Hati Iza menangis biler tengok Munib dlam keadaan sebegitu.. Iza rase sedih.. Huhhh...

Sampai la tamat majlis.. Tapy, ade 1 perkara yg begitu memeranjatkan Iza. Iza rase takut sngat.. Dalam hati Iza da berdegup laju sangat.. Iaitu mase encik ckap nak jmpe Munib.. Hish! Dalam hati Iza da pkir yg bkan2.. Tak kan la encik nak serang Munib.. Huhuhu,, itulah yg Iza pkirkan.. Tapy , sangkaan Iza meleset.. Ape yg berlaku adelah disebalik ape yg Iza pkirkan.. Huhuh,, nasib baek..

Iza terharu sangat dengan apa yg encik buat.. Tapy,, ape yg encik buat tu, tak akan kembalikan hubungan kita.. Betulkan??? Huhhh, Munib nak taw.. Encik tanye pasal Munib ,, dan pertanyaan encik tu buat Iza menangis.. Hati Iza menangis Munib.. Iza terlalu terluka.. Tapy,, Munib tak taw tu semua.. Sebab Munib tak pernah nak dengar rintihan hati Iza.. Munib, Iza sayangkan Munib.. Semua perkara negatif Iza da buang.. Tapi, hanya cinta Munib yg tak boleh padam dari lubuk hati n pkiran Iza. Sebab Iza terlalu sygkan Munib.. Huhhh..

Okey la readers,, Iza tak mau sambung lagi coretan hati Iza,, takut ade hati yg terluke dan menangis.. Sampai di sini dlu yer readers.. Kite jumpe lagi di laen entry.. Iza nak habiskan menangis nie dlu,.. Tata u all..

- MA'AS SALAMAH -