Sunday, 30 October 2011

Alamak ! Iza di tag !

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semua.. Readers nak tau tak?? Iza di tag oleh .:Juz Husna;. Thanx kak sebab tag Iza. Terharu nie.. Huhuhu.. But, s0rry la.. Iza tak perasan msej akak. Hehehe, tady check shoutb0x.. Baru perasan,, hehehe.. First Iza bace ape yang akak p0st.. 1 ape p0n Iza x fham.. Then, bace banyak kali bru faham. Kihkihkih,, Okeyla. Tak mau cerita panjang. Iza nak cube wat pulak..


Rules
1.You must post these rules.

2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.

4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

6. No tag back!

7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS' YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.





Ini soalan yang ingin dijawab oleh kak Husna..


* Hobi paling gempak yang nak dibuat?
   Mestyla nak menulis n0vel.. Teringin nak tulis novel. Tapi xde idea dan x berpengalaman. Ish3,, ade sesape nak ajarkan?? Hehehe... Satu lagi, Iza nak panjat hingga puncak Gunung Kinabalu.. InsyaAllah kalau ade rezeki,, Iza nak g ngan family ur with my beloved friends..

* Movie paling best nk tgok?
   Cerita 'Bini-biniku Gangster' .. Dah beli da CDnye.. Boley la,, best lawak pon ade.. Adik Iza sekali tengok je, tros hafal skripnye.. Hehehe.. Tu la dye0wg. Bace buku mlaz. tapy tg0k m0vie. Smua hafal.. And one m0re thing. Iza nak tg0k cerita 'Toyol' dgan adik Iza. Pada 3 November nie,.. Jom wat rombongan serang pawagam ! .. 

* Binatang ape yang paling kiut?
   Semua binatang berbulu. Kihkihkih, especially KUCING !.. Iza teringin nak bela kucing. Sebab depaq nie comey2 belaka. Ada sek0r kucing nenek Iza nie.. Kalau Iza balik sane dye sambut Iza.. Kadang2 manje2 dgan Iza.. Dia suke dok kat pangku Iza, nampak comey je. Lagi2 mase dye tgah jilat badan dye.. CHUMEL! Macam kucing kat bawah nie..



* Animate ke korea yang paling best?
   Semestinye KOREA !!  Aaarggh ! LOVE KOREA !  Lagi2 Boys Over Flower.. Suke giler citer nie ! Iza sekarang da giler tgok cerita korea. Coz ade sentimental value skit. Setiap kali tengok BOF mesty ade babak yang mengingatkan Iza terhadap seseorang. Siapakah gerangannya?? EH! ADELER.. Bio la secret..



* Siapa sahabat karib anda dan apekah yang ingin dikatakan kepadanye?
   Ramai sahabat karib Iza.. Eylin, Fizah, Nida, Suha n Tasha. (Eley, tady ckap ramai,, tpy ade 5 org je) Eh! Ramai la tu, lebih dari satu.. Hehehe.. Iza nak katakan bahawa Iza sayangkan kamu semua ! Thanx kerana sabar melyan kerenah Iza yang giler2 nie. Thanx gak coz da buat hidup Iza bahagie. Sentiase ketawa dgan kamu semua. Iza x boley lupekan kenangan kite bersama.. Suke bersama, sedih bersama.. Iza syang k0rang ! Tak terluah dek kata maupon ucapan.. LOVE U ALL !

* Online bape jam dalam sehari?
   Walaweh ! Soalan nie yang tak gomar Iza nak jawab.. Kihkihkih,, But honestly jujur dari hati. Iza selalu online lebih dari 3 jam. Kdang2 1 jam jer.. Tapy kalau ary cuti tu.. Sampai pgy Iza online. Amekaw! Hehehe, membazirkan. Kihkih,, da jujur da nie. So, sape nak ajak Iza kawen. Pastykan kat uma ade pasang WiFi, n pastykan fulus anda cukop untuk membiayainye,, Hikhikhik..

* Anda hensem atau cun?
   Eh! Semestynye CUN! Huhuu, but takdelah cun sangat. COMEL AND TEMBAM jerk.. Huhuhu.. Tapi ciptaan Allah kan? Semua cantik2 n hensem2 belaka. Tiade cacat celanye..

* Apakah kelebihan anda?
   Ish3, nie yang susah Iza nak jawab nie. Hurmm, kelebihan Iza. Makan, Tidur, Makan, Tidur. Hahaha ! Takdelah, saje guraw.. Kelebihan Iza ialah, pandai make-up dry sndry.. Tapy 0rg laen punye muke jgan harap la.. Hehehe, selain tu kelebihan Iza ialah Iza mudah memaafkan kesalahan yang orang lain buat kat Iza. Alamak ! Terpuji diri sendiri la pulak. Ha! Lagi 1, Iza suke mem0zing ! hikhikhik...

* Siapa yang anda paling cintai?
   Hurmmm, one more question yang Iza rase susah nak jawab sesangat. Okeyla, yang Iza pling cintai ialah semestynye Allah S.W.T .. itu yang pertama pling Iza cintai. Second is, my lovely family. Iza cintakan mereka sangat2.. Third is kawan-kawan Iza la.. Depaq jola pengubat aty Iza.. and Forth is.. Ala,, biarlah secret. Malas nak celoteh panjang.. Huhuhu~

* Impian anda?
   Impian Iza,, hurmmm.. Iza nak balas jasa kedua ibubape Iza yang telah membesarkan Iza.. Yang telh memberi mkan n minum kpd Iza.. Lagi 1, Iza nak cipta rekod 2012.. iaitu semua subjek dpat 'A' dalam PMR. Eh! ade lagi.. Biler Iza da besar nanti teringin nak jadi doktor and bukak klinik sendiri.. Kalau ada rezeki Iza nak bukak hospital. Then, Iza nak belikan parents Iza sebijik banglo ! Wow3! Hikhikhik, banyaknye impian Iza.. Choi! Lupe pulak.. Iza nak keliling satu dunia! Best tu..


Penatnye! But, best pulak. Hehe, Okey. Now, this is my questions:

1. Siapa yang membuatkan hari anda penuh dengan keceriaan?
2. Bila pertama kali jatuh cinta?
3. Apakah ciri-ciri lelaki idaman anda?
4. Jika diberikan peluang untuk melancong ke luar negara, negara manakah yang ingin anda pergi?
5. Hadiah apakah yang begitu istimewa yang pernah anda dapat?
6. Movie ape yang paling anda suka? Kenapa?
7. Apakah lagu kegemaran anda? Kenapa?
8. Movie ape yang telah buat anda menitiskan air mata?
9. Berapa kali anda makan dalam sehari?
10. Pekara yang anda nak buat tapi tak tercapai?
11. Apakah impian anda?


Itu je.. Nak tag sape erk? .. urmm.. Ni dia insan yang terpilih:


DONE!

Okeyla, nak tidur.. Bantal-bantal Iza da memanggil.. Terngiang-ngiang di telinga. huhuhu..Selamat malam shemua..

- MA'AS SALAMAH -

   


8 comments :

mumui said...

thanks tag! nanti jawab...hehe

amieza eizattie said...

hehe.. ok kak,, =)

B33HA LoV4to said...

okayh! sat g akak join ye darling..hee... best gk ni.. haha..

amieza eizattie said...

haha.. taw xpe kak,, mule2 x faham gak.. skali bece bnyak kali. tr0s fham.. hehe,, join kak, jgan x join.. best sngat!

syafiqakarim said...

takot kucing :(

amieza eizattie said...

hehe, takot kcing??
nape? kan dye0rg chumel !
manje plak tu..

.: juz husna ;. said...

tenkiu iza . nice :)

amieza eizattie said...

hehe,, wlc0me kak. =)