PAUSE HERE

Friday, 21 October 2011

Iza Teringin nak....

ASSALAMUALAIKUM

Hye u alls.. hehehe, hari ni Iza happy sangat.. Iza sendiri tak tahu kenapa Iza happy sesangat2 but dalam kegembiraan terselit juga rase sedih dan terluka dengan perbuatan Iza serta seseorang itu.. But I've to learnt to forget all about him.. Right?? Huhhh!! Tapi Iza tak boleh lupakan tentang dye.. Why Iza??!! WHY??!!

Huhhhh! Pela Iza niekan, tady kata happy. Tapi sekarang lain pulak ceritanye..  Sebenarnye bermacam-macam perasaan yang tengah Iza lalui sekarang.. Suka , duka, gembira, terluka.. Huhhhh~ mcam-macam lagi la.. Sakit sangat nak tanggung semua perasaan ini.. Tapy Iza kena tabahkan, kena sentiase senyum.. Sama macam ayat ini.. 

•.♥• Senyumlah andai dirimu dilukai •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dilupai •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dikhianati •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu ditindasi •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dibebani •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu disakiti •.♥•
•.♥• Senyumlah andai dirimu dalam kesakitan •.♥•

•.♥•sesungguhnya senyuman itu menunjukkkan ketabahan dirimu..•.♥•
-------------------------------->>>>dh bce jgn luper snyum...^_^


Hehehe, Iza copy n paste dari 'Muka Buku' .. Bestkan ayatnye.. Ni ade satu lagi ayat yang paling Iza suke.. 

Bsyukurlah pd org yg menyakiti hatimu krn dia lah yg menabahkanmu, 
Bsyukurlah pd org yg tidak mgendahkanmu krn dia lah yg mbuatmu lebih berdikari, 
Bsyukurlah pd org yg mgkhianatimu krn dia lah yg mbuatmu lebih mgenal diri, 
Bsyukurlah pd yg mperkecil- kecilkanmu krn dia lah yg mbuatmu mgenal abiliti diri, 
Bsyukurlah pd yg mbantu krn dia lah yg mbuatmu tidak terkapai2 sendiri, 
Bsyukurlah pd yg menasihati krn dia lah mbuatmu sntiasa berhati2, 
Bsyukurlah pd yg sudi myayangi krn dia lah yg mbuatmu rs lebih dhargai, 
Bsyukurlah pd yg sentiasa di sisi, krn dia lah yg akan mjadi 'temanmu' hingga akhir nnti  

BERSYUKURLAH DGN APA YG ADA ;D

Huhuhu, s0, kesimpulannya.. Iza bersyukur sangat kpd Abdullah Munib kerana telah buat hidup Iza macam nie.. THANK YOU SO MUCH !.. 

Best jugak jadi MISS SINGLE nie kan?? .. hahaha, memang best.. s0 , mulai dari saat dan ketika ini IZA SAH MENJADI MISS SINGLE.. hahahaha.. (urmm, xde ape yg lwak p0n.. saje nk ktawe, hehe)

Okeyla , sebenarnye kita da terkeluar dari topik asal nie.. Ape yang Iza nak crite kan pda entry kali ini ialah, 'APA YANG IZA INGINKAN'...

Huhuhu, u alls tau x,?? lepas kitaorang break, macam-macam perubahan yang berlaku dalam hidup Iza .. Macam Transformer kan Iza nie... Hehehehe, but itulah lumrah kehidupan.. Seperti sepotong ayat Al-Quran ini..


“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” QS 13:11


Hehehe,, so.. Ape yg berubah dalam kehidupan Iza erk?? urmm,, especially my atitude.. U kn0w what, dlu Iza paling x suke p0sing2 nie,, tapy skunk.. waduh !! da giler p0sing tawuk.. Sudah berjangkit dgan kakak2 sedare Iza.. But, Iza tak salahkan dia0rg atas perubahan sikap Iza.. Lagi Iza suke dgan prubahan Iza ade la.. Hahaha,, Best k0rang p0sing2 nie..

Nie antarenye gamb02 yg Iza p0sing giler2 ngan kakak sdare..








Hehe, nie jela gamb0 nk k0ngsi.. Kalo ltak bnyak2 , ti 0rg ckap gedik pulak.. Hehehe, but.. I really like it ! Then, sec0nd things is,, Iza teringin sangat nak gune kamera Nik0n D3000,, mcam yg encik Iza gune untuk snap f0to pic 0rg kawen.. Hehehe, Iza da try da,, but still kek0k.. Yela, Iza nie ukannye pndai amek gamb0 sngat.. Even my father is a photographer.. But, honestly,, Iza x reti nk pgang kmera tu.. Hehehe, kmera tu bsar sngat.. Normally Iza gune kmera kcik jerk.. Skali  pgang kmera encik .. Tros rase laen..

Hehehe, first Iza gune mase snap pic mase raye..

nie la pic yg Iza amek, x lawa an.. hehe, x reti la..

Second snap gune kmera encik mase bufday ibu yang lpas ... Hehe, romantik giler my mom n my dad.. But Iza xde plak picnye.. Kalo x b0ley gak Iza tunjuk kan.. Hehehe.. But senang la gune kmera nie, cume tgan je kek0k skit.. Hehe, but I'll try my best ... Gune kmera nik0n nie agy best ! And g0od quality.. Huhuhu,, inila angan-angan Iza and my bestfrenz, kite0rg idamkan nk gune kmera Nikon (kmera bsar) .. I think , insyaAllah impian kte0rg akn tercapai.. Nanti kite b0ley la blaj0 nk amek pic yg terbaek dry my father.. kan kwan2?? Hehehe..

Nie la kmeranye,, cun x? cun x? .. hehe

Hehehe, ok la.. Tu je yg Iza inginkan.. Mmmm , psal entry Iza sbl0m entry bufday ibu Iza tu,, Iza ade ckap kan nak k0ngsi jwapannye pde antry akan dtg.. s0, now Iza akan tunaikan.. Jwapannye ialah:

..HANYA KAWAN..

Tak lebih dan x kurang.. Hehehe, knape Iza plih jady kwan? Yela, dye nk pekse bsar ta0n nie.. So, Iza x nak dye drop dlam pekse dye.. So, itula sebb Iza hanye kwan dgan dye.. Kalo ade jd0h, adela.. Kal0 xde, just kwan.. Hehehe..

HA?? SAPE ORGNYE??

Hehehe, biarlah rahsie yer.. Dia tak kasi agy taw.. S0rry yer readers smue..

Mmmm,, MCAM MANE DGAN MUNIB??

Hahaha, still menanti.. Cinta dan syg hanye untuk dia.. X b0ley lupekan dye.. Rase skit sngat.. Biarla ia tertanam dihati... Huhuhu..

Ok la, smpai sini je Iza nk share citer ngan u all.. Tangan Iza da pnat pulak nak menaip.. Kite jumpe di entry yg akan dtg yer.. Hehehe, now Iza nak get ready f0r pekse yg akn dtg.. Nasib baek tinggal yg x penting je,, Yang penting2 da lpas .. 

YAHOOO!!!!

Hehehe, ok la.. Papai u all..

- MA'AS SALAMAH -

2 comments :

syaz@rozelt said...

wa lengkapnye en3 nie..bagusla..hehe

amieza eizattie said...

hehe, thanx kak.. bl0g akq ape kurangnye... lagi best entrynye dry sye..