Wednesday, 30 November 2011

R.I.N.D.U

ASSALAMUALAIKUM..

Holla2 readers semua.. Semua sihat??? Iza harap sangat kawan2 semua sihat.. Rindu kat Iza x?? Mesty la rindukan.. Ceh ! Perasan pulak.. Hehehe, x la.. Mestyla u all rindu dengan coretan hati Iza.. Maaf la sebab dah lama tak update blog dan juga tak balas komen in shoutbox.. Sorry my dear, lately I'm be a busy person. Macam orang kerja kat pejabat. Huhu, Iza dah lama tak update blog sebab lappy Iza baru diperbaiki dan sibuk dengan minggu akhir persekolahan.. One more thing, ada kerja yang harus diselesaikan .. Tapi sekarang dah tak.. Semua ditanggung beres.. Iza ade masa nak update blog.. YAaHOooo!!!

Hikhikhik,, okeyla.. sepanjang Iza stop berblogging dan ber'facebook'.. Banyak cerita2 sensasi yang Iza tak taw. Antaranya, sekarang facebook mengeluarkan gamba2 #$(@# la.. itula,, inila.. But, tetap ramai yang mahu berkunjung ke laman sosial ini.. Termasuklah Iza.. Huhuhu... Habis nak buat macam mana ,, nie sajalah cara Iza nak lepaskan tension da tempat Iza bersuka ria buat sementara waktu.. Yela, tahun depan Iza dah PMR.. So, maybe selalu tak on9 or update blog.. Kesiannn~

Urm,, satu lagi.. Follower Iza hampir nak cecah 200 orang.. WOow! Amazing! But, sorry sangat2 sebab Iza tak balas in shoutbox.. Dan Iza nak ucapkan ribuan terima kasih kepada yang sudi menyinggah dan mengikuti jejak langkah Iza.. Huhuhu, ayat macam skema la pulak.. Terima kasih sangat2 , tanpa perngorbanan anda dan kerajinan anda mem'follow' blog Iza siapa la Iza.. Hihihi.. Thank You Very Much !!!

Okey3, x mau pnjangkan ini cerita cinta.. Kita pendekkan.. Hehehe,, today I'm was so happy.. Betapa bahagianye Iza hanya Allah saje yang tau... Tak mampu diucapkan dengan kata-kata, hanya mainan perasaan saje yang mengerti.. Tapi, apakan daya.. Dalam kesedihan terselit kekecewaan dan tangisan.. Betapa terseksa melayan perasaan ini.. Huhhh,, Sungguh ! Iza tak kuat nak hadapi semua ini.. Iza tak mampu.. Tapi takde sape pon yang faham.. Alangkah bahagianye kalau 'Si Dia' mengerti.. Tolonglah ya Allah, bukakanlah pintu hatinya untuk cintaku..

Huhhh, apela Iza niekan.. Tadi mula-mula nampak macam happy sangat.. Sekali sedih pulak.. Huhuhu, tulah lumrah kehidupan. Adakalanye kita mampu ketawa sampai terburai air mata. Tapi, adakalanya.. Kita hanya mampu berdiam diri dalam kesedihan yang tak terkata.. Wah ! Mendalam sungguh kata-kata Iza pada entry kali niekan.. Hehehe, pape pon.. Iza akan terus terkenangkan kejadian hari ini. Ia umpama memori yang terindah untuk Iza ingati,,

Waduh ! Jiwang pulak Iza malam nie.. Ala, sekali dua kala. Apa salahnye,, Hehehe.. Habis, perangai brutal Iza dah terkeluar pulak. Okeyla.. Sebenarnyakan Iza ada hajat nie.. Iza nak sangat tengok wayang.. Cerita 'OMBAK RINDU' .. Tayangannya pada hari esok.. Tapi Iza rase mesti ramai orang.. But, I hope tak.. Ala, kalau nak pergi pun dengan siapa?? Ada duit ker Iza nie?? Cakap je lebih. Huhuhu, Tak pelah.. Iza tunggu orang belanja Iza tengok wayang. But kan, hari tu Iza tengok wayang dengan kak sedara n mak usu Iza. Wow! Tengok cerita 'AKU BUKAN TOMBOY'. . Boley la ceritanya, but.. erghh! Tersangkut ! Tak gemar betul Iza kalau cerita macam tu... Tersangkut2. But, kan.. Tu la kali kedua Iza tengok wayang. Hahaha, kesiankan Iza.. Ketinggalan betul.

Ah ! Ade Iza kisah.. Huhuhu.. Readers semua nak tau. Iza dah jatuh hati dekat lagu tema cerita 'OMBAK CINTA' nie.. Iza betul2 suka sangat dengan liriknye.. Dan juga alunan iramanya.. Terasa Iza pulak yang bermainkan lagu tu.. Hahaha, perasan betul Iza nie.. Suara macam katak bawah tempurung,,, ade hati nak menyanyi. Huhuhu.. Tak percaya, cuba anda hayati lirik di bawah ini dengan sepenuh hati..

Layanzzz..:


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Ni pulak video yang tak jemu2 Iza bukak dan dengar.. Terbaikkk !!

p/s: kalau nak dengar, pause dulu lagu blog Iza yer.. Sambil tu boleh la anda semua menyanyikan lagu nie.


Huhuhu, cun tak.. Sedapkan lagunya.. Iza menangis masa dengar lagu nie.. Bila menghayati liriknya.. Sama dengan keadaan yang Iza hadapi sekarang. Nasib badan sebab terpaksa melalui keadaan sebegini.. But, Iza redha.. Iza yakin pasti ada hikmah disebalik yang terjadi. Iza kena terima takdir yang telah ditentukan oleh-NYA kepada Iza.. Tapi, Iza sangat terluka sebab 'Si Dia' cakap 'Kita tak ade jodoh'.. Awak, tak tau lagi la wak.. Mana la taukan.. Awak sememangnye diciptakan untuk Iza untuk melindungi diri Iza serta melengkapi hari-hari Iza yang terasa kosong ini..

Huhuhu, ( perghh ! Awie dalam sembilu ! jiwang siot Iza.. ) Hehehe.. Satu lagi lagu yang sangat menyentuh hati Iza. Dan ia umpama coretan hati Iza yang tersirat dalam lirik lagu nie.. Mesti u all tau lagu nie, sebab lagu ni boleh la lamanye.. Tapi kalau yang tak tau tu, Meh sini ! Cik Iza bagitau liriknye.. hehehe, hayatilah sebuah dendangan dari kumpulan LESTARI yang bertajuk 'MAHLIGAIMU DARI AIR MATAKU' ..

Izinkan diriku meluahkan rasa
Maafkanlah aku andai kau terasa
Biar kupaparkan apa yang terjadi
Moga engkau tak ulangi


Sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
Setelah lamanya menjalinkan cinta
Dalam diam-diam kau sudah berpunya
Tanpa aku menyedari semuanya


Aku mendoakan agar kau bahagia
Bersama si dia insan yang kau suka
Percintaan kita tak sampai ke mana
Setakat di bibir saja sayang


Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepiku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diriku


Oh aduhai ku masih ingati
Janji manis dan saat romantis
Kau pintaku supaya setia
Akhirnya kau yang berubah


Oh tuhanku tabahkan hatiku
Temukan ku dengan ketenangan
Jiwa ini dibelasah rindu tetapi apa dayaku


Kucuba pejam mata tapi tak terlena
Kerana ku masih teringat padamu
Begitu payahnya nak ku melupakan
Pernahkah engkau fikirkan oh sayang...



Apa macam?? Cun tak liriknye.. Iza suka sangat dua lagu nie.. Ia umpama bicara hati Iza dan direkodkan dalam sebuah lagu.. 0ops ! Nak video jugak ker?? Urm,, okey.. Jap

p/s: kalau nak dengar, pause dulu lagu blog Iza yer.. Sambil tu boleh la anda semua menyanyikan lagu nie.


Hehe, dengar tau . Jangan tak dengar..

 Hari ini, malam ini.. Air mata Iza gugur tak semenanye.. Huhh, puas Iza kesat tapi tak nak berhenti.. Sampai la satu saat akhirnya air mata wanitaku berhenti jua.. Alhamdulillah.. Huhuhu. Sebab ape yer Iza menangis.. Tiada yang lagi sedih bila terkenangkan 'Si Dia' .. Betapa sakitnya jiwa ini menahan sebak di dada.. 

Tapi, kawan Iza selalu cakap, jangan tumpahkan air mata wanita semata-mata hanya untuk seorang lelaki. Sebab air mata wanita begitu berharga jika nak dibandingkan dengan emas dan wang ringgit. Jangan kita menunjukkan kelemahan kita pada hamba Allah yang bergelar lelaki.. Yeker macam nie ayatnye..? Ala, same je.. Maksudnye tetap sama. Tiada yang berubah..

Hurm,, Iza bukannya nak menunjukkan kelemahan Iza.. Cuma Iza tak dapat tahan, 'Si Dia' telah mengingatkan kenangan silam yang begitu perit untuk Iza lupakan.. Bila 'Si Dia' cakap, macam senang je.. Tapi yang menanggungnye Iza.. Iza tak boleh nak lupakan 'Si Dia' .. Terlalu sukar untuk Iza  melakukannya.. Dan untuk Iza menunaikan permintaan 'Si Dia' apatah lagi.. 

Iza mengaku sejujurnya. Iza dapat terima takdir yang telah ditentukan oleh-NYA kepada Iza.. Iza dapat terima semua tu.. Tapi tak salahkan Iza meletakkan harapan terhadap hubungan kita nie.. Iza berharap kita dapat bersama kembali.. Itu je permintaan Iza.. Tak lebih dan tak kurang.. Tapi, berlainan pula dengan permintaan 'Si Dia'. Awak,, Iza tak tahu nak cakap macam mana lagi.. Iza terluka sangat bila awak cakap macam tu.. Dan sebab itu jugakla Iza menangis.. Iza bukan suka2 wak.. Mengenali awak selama setahun ni umpama membirakan seribu makna dalam hidup saya.. 

Tapi tak perlulah risau wak.. Saya tak akan paksa awak,. Cinta tak boleh dipaksa.. Apalagi kalau dia sendiri tak boleh terima diri kita seadanya.. Sedihkan.. Benci pon ade dengan diri Iza sendiri.. Huhhh.. But, Iza dah tekad.. Iza nak belajar bersungguh2 supaya harapan ibu dan encik Iza tak akan terkubur selama mereka membesarkan Iza.. Terima Kasih Ibu.! Terima Kasih Encik ! Sayang Ibu dan Encik sangat2.. !! 

Okeyla.. Jari Iza sudah kebas sebab terlalu syok mencoretkan segala luahan hati Iza.. Sampai sini jela nampaknya entry Iza kali ini.. Harap anda semua terhibur dengan entry Iza kali ini.. Huhuhu.. Papai shemua.. Selamat Pagi.. Sleep Tight okey..

- MA'AS SALAMAH -

Senyum sokmo! 


LUAHAN HATI:           

No comments :