PAUSE HERE

Saturday, 31 March 2012

ALHAMDULILLAH~ Terima Kasih ya ALLAH..

ASSALAMUALAIKUM


Holla stalkers .. Dah lame rasanya tak update. Dah banyak sarang labah-labah melekat.. Almaklumlah, calon PMR 2012.. Busy dengan homework, kerja kursus and macam-macam lagilah.. Hehehe, takpe. Hari nie Iza nak luangkan masa Iza sekejap dekat blog nie. OOoops! Hampir terlupa .. I hope u all going better today. 

Dah berapa minggu ni Iza rasa happy sangat.. Hati pon rasa tenang.. Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah.. Dan terima kasih juga sebab telah memberi Iza kebahagiaan itu semua.. Amin..

Oooh ya ! Ujian Penilaian 1 dah selesai. Pejam celik, pejam celik da masuk bulan 4 kan.. Cepatnya masa berlalu.. Begitulah lumrah kehidupan.. Masa tak akan tunggu kita .. Right? Bulan 5 nie Iza ade mid-year exam.. Wah! berdebar-debar pulak. Wish me luck ya..

Hehe, nak cerita pasal Ujian Penilaian 1 Iza.. Pergghhh! memang teruk. Sebab masa exam tu. Iza ada masalah dengan hubby Iza.. Semua yang Iza belajar tak masuk, Iza betul-betul stress masa jawab periksa tu.. Rasa memang fail pon ada. But, dengan kuasa Allah.. Fikiran Iza kembali stabil. But, hati tetap gundah-gulana.. Percaya tak, Iza tak baca buku pon.. Dan hasilnya.. agak mengecewakan.. Mane taknya, study last minute. Itulah makannya !..

Takpe, Iza dah tekad. Mid year nie Iza nak buat betul-betul. Harap tak ada apa-apa berlakulah.. Yang boleh menyesakkan fikiran Iza.. Amin...

But, Alhamdulillah.. Sekali lagi Iza memanjatkan kesyukuran terhadap Ilahi kerana semua masalah Iza dengan hubby dah selesai. Ternyata benarlah cintanya hanya untuk Iza.. Tapi hati Iza nie menafikannya.. Sebab apa, sebab perasaan cemburu tu terlampau kuat.. Sampaikan Iza cakap kat dia, tinggalkan Iza kalau betul sayang kat perempuan tu...

Iza bukannya apa. Cuma, i don't want banana fruit two times je.. Hati ni dah banyak sangat calar-balarnya.. Retak sana, retak sini.. Takut ia pecah dan hancur.. Tak dapat dipulihkan kembali. Sebab, Iza hanya manusia biasa yang mempunyai tahap kesabaran yang ade levelnya.. Kan-3??? So, tak nak itu semua berlaku. Kadang-kadang manusia nie kelakuannya diluar batasan..

Dalam Iza menahan kesabaran hati yang sudah dilukai itu. Hubby datang menghulurkan penjelasan agar Iza tak salah faham. Serious! Iza could not accept his reasons !! Tapi, tahu jela.. Bila hati dah sayang. Semuanya dimaafkan.Semuanya dibetulkan.. Aisshh, nampak sangat Iza ni terlalu capat percayakan orang.. Huhuhu, but.. Tak semua, hanya orang yang Iza sayang je.

Uhhhuuhh! Subhanallah... ! Allahuakhbar! Akhirnya, hubungan Iza dengan hubby kembali pulih.. Hari-hari yang berlalu terasa begitu indah. Seindah mencapai kecemerlangan dalam pelajaran.. Eceh ! betulkan? Hehehe.. Tapi sekarang. Iza diburu rindu .. Iza rindu sangat kat hubby.. Dah seminggu lebih tak contact or text dengan dia.. RINDUNYA ! 

Tadi pon dapat lepaskan rindu sekejap je. Sebab dia ade homework yang kena buat..Takpe, Iza faham... Ok la, readers.. Iza penat.. want to sleep tight and have a sweetdreams... Hope esok boleh online lagi.. Hehehe..
Have a good day...
DDdddaaa....

-MA'AS SALAMAH-


NoTa KaKi:
Strengthen the heart
self determination
Do not give up easily
as long as there is still hope

No comments :