Thursday, 29 November 2012

Jangan salahkan IBU MENGANDUNG ...

ASSALAMUALAIKUM.



Hye sweet stalkers! Apa khabar new readers..? Wish have a great day today... Dah lama rasanya tak update blog yang tak seberapa ni. Thanx for the readers yang membaca blog yang serba ringkas.. Iza very busy semenjak dua menjak, tiga menjak ni.. Eceh! lelebih pulak.. Huhuu..

Urm, Sekarang baru Iza tahu macam mana ibubapa Iza nak membesarkan.. Yela, cuti ni, Iza jadi baby sitter tak bergaji.. Bukan nak menunjuk atau mengungkit.. But, serius.. Penat nak jaga budak-budak kecik zaman sekarang nie. Diaorang lebih pandai dari orang tua.. Iyer, serius Iza cakap !

Tapi, normallahkan perasaan tu semua. Sebab kita nie manusia.. Selagi kita ni bergelar 'MANUSIA' di bumi Allah ni, Iza yakin kita tak akan terlepas dari kelemahan seperti tersebut.. Dan selagi kita bergelar 'MANUSIA' tak akan terlepas dari satu perasaan yag sukar dimengertikan.. iaitu.. 'CINTA' ... *wah! post jiwang pulak Iza malam ni..

Sering kali kita dengar..

CINTA ITU BUTA
Buta ke cinta? Cinta tak buta sayang.. Yang butanya manusia yang memainkan peranan dalam cinta ni.. *Maaf kalau ada terasa, sebenarnye perli diri sendiri..
Jangan salahkan cinta jika hubungan kita dengan si 'DIA' terputus di tengah highway. *eh! Highway pulok..


Cinta bukan sesuatu yang pahit jika kita mendalaminya.. Malah cinta itu adalah satu pengalaman yang ter'INDAH' .. 

Sebab apa..:
 => Melalui cinta itu kita dapat mengenali erti kehidupan..
=> Melalui cinta juga kita dapat mengenali erti kesetiaan..
=> Melalui cinta juga kita tahu menghargai seseorang..
=> Melalui cinta juga kita tahu erti kesedihan..


Macam-macam yang kita pelajari dari sebuah sketsa 'CINTA' .. Tapi, itu semualah yang mematangkan kita..

TAPI

Ha! Tapi lagi. Hehehe, urm... Perlulah kita bijak menguruskan nafsu kita.. Yela, supaya tak terjebak ke kancah maksiat.. # Maaf jika ada tersakiti seseorang.. Hanya peringatan untuk kita..
Mungkin ada yang cakap..

'TOKSAHLAH JAGA KAIN ORG, G JAGE KAIN KO SNDIRI,KUBUR MASING-MASING'

Dan mungkin..

'KO CKP MCM KO PERFECT JEWK, PADAHAL KO SNDIRI PON PERNAH WATKAN,'

Alahai, maaflah yer.. Memang, kadang-kadang manusia ni selalu terlajak dari melakukan sesuatu yang diluar jangkaan. Dan Iza pon tak terlepas dari melakukan semua tu. Jadi, Iza minta maaf sangat-sangat jika ada yang terasa. MAAFKAN HAMBA.. HAMBA HANYA MANUSIA BIASA,,.

Jadi, beringatlah kepada 'PECINTA-PECINTA' diluar blogger dan didalam blogger. TERMASUKLAH IZA.. Dan semua hamba Allah dimuka bumi ni.. Kita boleh bercinta tapi janganlah melebihi had sampai dilaknat oleh Allah.. Tak mau, Tak mau.. Walau bagaimanapun. Iza doakan..

KORANG SEMUA BAHAGIA DENGAN CINTA MASING-MASING, SEMOGA JODOH BERPANJANGAN.. 

AMIN.....

Okeylah, nak sambung jadi bibik balik. Kalau ada masa Iza update lagi yer.. Love U all..

- MA'AS SALAMAH -

CoReTaN mAtA bUlAt:
Iza dah temui seseorang selepas si 'DIA' ..
SERIUS, 
Cinta mula berputik balik.. 
Selepas hati dihancurkan..
Ha! tulah lumrah kehidupan..
DAN, Yang kelakarnya...
Iza dapat seseorang yang boleh dikatakan 'ALIM' juga..
Dan, Iza bersyukur.. Dia mampu membimbing Iza jika Iza tersilap langkah..
Heyp! Kitaorang tak pernah berjumpa tau, apatah lagi nak pegang-pegang tangan..
KALAU KORANG CINTA MUKA BUKU..
IZA, CINTA FONE NOKIA... Hewhewhew...

No comments :