Tuesday, 2 December 2014

BERMULANYA SEBUAH PERMULAAN

ASSALAMUALAIKUM



Dah lama rasanya tak update blog ni. Last update pun semata-mata nak post kerja BM. Haha. Serious talk, I really miss the moment when I have to finish all my homework last minute. Wo, seriously kelam kabut, itulah lumrah pelajar sekolah kawan. Tapi tu semua kenangan. Tak tahu dapat berulang lagi atau tak..And after this.. I'm going to another phase.. one step ahead.. Nak toleh belakang dah tak boleh dah. 

Bila dah macam ni, semua kenangan kembali menerjah dalam pemikiran. Cabaran dua tahun kat sekolah baru. Alhamdulilah, I CAN FACE IT ! JYEAHH.. 
Jujur Zati cakap.. It's not easy bila terpaksa berhadapan untuk mencari kawan baharu. Tak senang bila terpaksa jaga hati kawan. Sangat susah bila kita makan hati dengan kawan but at the same time kita kena buat macam tak ada apa-apa berlaku pun. Dah puas dah Zati lalui. Dah puas dah jadi kawan yang boleh dikatakan berat sebelah. YES ! Sebab apa? SEBAB TERPAKSA..

Dan banyak pengalaman Zati dapat bila berkawan dengan orang yang macam-macam kerenah ni. Zati tak reti nak judge sebab Zati pun sama je macam diaorang. Apa yang Zati boleh buat hanya bersabar. Kalaulah diaorang kenal Zati... I'm not like what they tought about me. Hanya certain orang je yang faham.

Bagi Zati, KAWAN ADALAH SEGALANYA. Tak kira betapa sakit apa yang kita rasa, betapa perlu kita memakan hati.. KAWAN TETAP SEGALANYA BAGI KITA. Kita semua tak akan mampu bila sehari tak fikirkan pasal kawan kita. Tak kira kawan kita tu ingat kat kita atau tak.. Kita semua pasti akan ingat pada kawan kita. Itu yang Zati rasa. Tapi tak semua fahamkan. Yes, tak apa. Apa pun cerita itu dah lepas. Zati tak harap memori itu berulang balik.
 Dan setiap kali exam yang penting. Pasti akan ada ujian terutamanya yang berkaitan dengan hati. Ya, macam macam jadi. Kalau ikut hati yang lemah ni, Zati dah tak nak bercinta. Nak sangat jadi brutal, keraskan hati ni supaya menolak semua cinta yang datang. Masalah sekarang, hati Zati tak boleh. Kenapa pun Zati tak tahu. Serious! Zati benci dengan perasaan Zati ni. Kenapa Zati tak mampu jadi macam orang lain. Mencintai apabila telah mengenali sedalam mungkin. But I'm not like that. I'm a foolish girl yang hanya mampu memendam perasaan atas kelukaan yang Zati lalui ! Allah.. Jujur Zati tak kuat sangat.. 

Kalaulah dia tahu sepanjang exam tu I really need his support. Zati nak dia sentiasa ada masa untuk Zati walau sesibuk mana. Hurmm, ya Zati faham. Dia sibuk. ZATI FAHAM. Hanya Zati yang perlu faham keadaan dia. Dia? Abaikan Zati.. Tak bukan abaikan Zati. Tapi sibuk. Iya sibuk. Sampailah bila-bila. Tak apa, Zati tetap faham. 

Dan hari ni apa yang berlaku pun Zati tetap faham. Zati faham awak . Awak tak perlu risau. Biar Zati je yang faham. Biarkan Zati seorang saja. Biar Zati fahan awak dan biar Zati yang faham perasaan Zati sendiri. YOU NO NEED TO WORRY ! Allah... Aku dah cukup terseksa. Hurm. Sabar. Tapi kesabaran Zati pun ada hadnya. Seandai Zati tak mampu. Huh ! Macam mana Zati nak mampu sedangkan hati ini tak yakin! Senang dia cakap tapi berat bagi Zati. Dan Sama juglah apa yang dia lalui. Zati faham. Huhh..

Conclusionnya..
HANYA ZATI YANG PERLU FAHAM DIA =')


No comments :