Friday, 9 December 2011

.. Nothing To Display ..

ASSALAMUALAIKUM

Holla2 pembaca-pembaca Iza yang ansem n chumel2 belaka nie.. Semua sihat?? Harap sangat buah hati Iza ni semuanya sihat... Kalau tak susah hati Iza dibuatnya.. Bagi yang tak berapa sihat tu, cepat2 la jumpa doktor. Nanti melarat , susah pulak.. Hehehe.. Iza yang kat sini pulak tak berapa nak sihat.. Suara dah macam mat rocker.. Jadilah macam Dato' Siti Nurhalizah mase dye menjadi juri pada minggu yang ke-6.. Suara xde, sampai kena gune iPad.. Kesian.. Huhuhu, lawak p0n ade.. But in the same time Iza kesian kat Dato' sampai Iza cakap dalam hati supaya penyakit tu turun kat Iza.. Sekali ! AMEKAW !! Sakit betul2.. Huhuhu..

Tapi sekarang makin melarat pulak.. Sakit tekak dah kurang, cuma kalau bangun tidur tu Iza jadi 'MINAH ROCKER' sekejap.. Huhuhu.. But, sekarang datang pulak penyakit yang bernama 'SELSEMA'.. Semalam batuk tapi nasib baiklah tak berapa nak melarat sangat.. Kalau tak nanti sakit sangat dada Iza nie.. Dah lah Iza tengah cuba merawat luka di hati ni. Ish3,, Sabar3.. Kita tak boleh merungutkan.. As a Muslim.. Iza terima dengan redha atas segala dugaan yang telah diberikan kepada Iza oleh-Nya.. ( habis, Ustazah Iza sudah bersyarah ) .. Hehehe, ala. Sekali sekala, ape salahnya... Lagi pon itu semua memang wajib kita terima.. ANDAI ITU TAKDIRNYA.. Iza terima dengan hati yang terbuka..

Eh ! Macam kenal je ayat tu.. ANDAI ITU TAKDIRNYA.. Bukan tajuk novel ker?? Memang pon.. Huhuhu.. Terbaikla novel nie.. Iza baca novel nie saat minggu terakhir ada kat sekolah.. Masa tu dalam bilik gerakan.. Boring sangat suruh Tasha bawa semua novel yang best .. Sekali dia bawa novel yang mengugurkan air mata Iza.. Hahaha, xdepape yang lawak pon dalam bilik gerakan tu jugak Iza menangis.. Tteerrrbbbaaikk!

Ni muka depan novel tu, carilah kalau jumpa.. n then bace..


Hehehe, ape sebenarnye tajuk entry Iza kali nie erk??? Hurmm, 'Nothing To Display' .. Sebenarnye Iza nak tulis bebas hari nie, My mean is. Iza nak tulis macam2 tanpa mem'FOCUS' kan pada tajuk.. Faham tak anak2?? .. Bagos3,, bagus anak umi semua.. Ececeh! Terlebih pulak.. hikhikhik..

Okey, seperti yang anda semua maklum ( BAGI RAKYAT JOHOR ) . SDKA ( Sijil Darjah Khas Agama ) bagi 2011 telah berlalu pada minggu lepas .. Hehehe, mesti adik2 Iza semua berdebar2 masa nak jawab periksa kan.. Tapi alhamdulillah, semua ketakutan untuk menjawab periksa telah berakhir.. Sekarang hanya debaran yang terasa menunggu keputusan keluar,, Hehehe.. Tapikan.. Iza teringat kenangan masa minggu2 periksa.

Masa tu hampir 2 minggu kitaorang semua menduduki peperiksaan.. Berdebar giler rase di hati.. Hanya Allah saje yang tau. In the same time, 2 minggu tu jugak lah Iza tak mesej dengan Munib.. Betapa terseksanya Iza menahan perasaan rindu tu.. Hanya Allah jugalah yang tau.. But, demi masa depan Iza.. Iza terpaksa tahan jugak.. Dan alhamdulillah.. Iza dapat pangkat 1 n agregat 14 serta dianugerahkan 'PELAJAR TERBAIK' ..  Hohoho, tak sangka betul Iza.. Iza ingatkan Iza nie tak lulus.. Tapi dengan kebesaran Allah , Iza berjaya dalam periksa SDKA nie.. ALHAMDULILLAH~

INI SLIP PERIKSA IZA..

NI PIALA YANG IZA DAPAT..


Huhu, best sangat SDKA 2010.. Kakak2 n abang2 tahun2 sebelum kitaorang cakap sebelum tahun kitaorang tak pernah pon buat konvo.. Tapy, tahun 2010 buat.. Hehehe, maybe tahun 2010 pencapaiannya amat memberangsangkan.. Ramai jugak yang dapat pangkat 1.. Pangkat 2 p0n tak kurang jugak.. Tapi ramai perempuan la dari lelaki. Huhu, tu yang agak bangga tu sebab dilahirkan sebagai anak perempaun.. Hikhikhik


NI PELAJAR YANG DAPAT PANGKAT 1..
RAMAIKAN KAUM HAWA.. huhu..


Ahak ! Ramainye perempuan.. Hahaha, astaghfirullahalazim.. Tak baik, tak baik.. Huhuhu, sepatutnya ada seorang lagi pelajar dalam gambar nie.. Tapi sayangnya , dia terpaksa melepaskan hari konvo ini semata-mata  untuk mengharumkan nama Sekolah Menengah Kebangsaan {Tttuuuuttt....} .. Ehex ! Dirahsiakan.. Sorry.. Hurmm, mase tu rasa sangat2 tak bersemangat meskipun nak amik konvo.. Tapi tanpa 'Si Dia' di sisi,.. Hidup Iza seolah2 tiada ertinya... Huhhhh... 


NI PULAK PELAJAR YANG DAPAT PANGKAT 2..

Ingat lagi.. Masa nak periksa tu la baru terkocoh-kocoh nak baca buku .. Selak sane, selak sini.. Singkap sana, singkap sini.. Dan akhirnya membuahkan hasil. Hikhikhik,, yer korang time nak jawab periksa tulah Iza bru nak baca buku. Malam dah baca sikit.. Pape p0n memang best sangat time periksa SDKA nie.. Iza pergi sekolah agama dengan Nida naik moto dan parking kat rumah nenek Nida kat taman yang berdekatan.. Nak pergi sekolah jalan kaki dengan Nida or sedara dia sambil tangan tu memegang senaskah buku.. Apa yang nak pagi tu, pagi tu jugaklah Iza baca.. Hehe.. 

Lepas tu, masa balik saing dengan Nida, Fiza n Tasha.. Cuma sorang je kawan Iza yang tak ambil SDKA kat sini.. Sedih btol.. Kalau lah dye ade kat sini.. Gerenti lagi meriah masa tu iaitu Nasuha.. Hurmm, kalau rehat masa tengah hari tu,, kadang2 balik rumah.. Ada jugak lepak kat rumah Fiza.. Biasenye time da habis menduduki peperiksaan pada hari tulah.. Banyak sangatlah kenangan Iza masa tu.. Tak dapat dilupakan.. Ada satu lagi kenangan yang Iza tak boleh lupa sangat2.. Masa tu, da habis jawab periksa untuk hari tu, So.. Pergilah rumah atok Nida nak ambil motor dengan Fiza n Tasha sekali. So, dipendekkan cerita Iza lalu sebelah kereta yang sangat Iza kenal.. Berdebar2 same macam nak jawab periksa.. Lepas je kereta tu, Nida cakap.. 'NIE BAPAK MERTUA KAU' .. Hahaha, tersenyum  Iza ..Iza pon pandang la belakang.. Panng ! Berderau darah Iza.. 'Si Dia' ada kat belakang Iza.. Hishh ! Nasib baiklah dia tak dengar apa yang Nida katakan. Hikhikhik..

Tapi,, tu semua hanya tinggal kenangan. Kenangan yang tak boleh Iza lupakan... Banyak kenangan pada tahun 2010 n 2011 nie... Aishh ! Tiba2 je rase rindu sangat kat kawan2 Iza.. Kawan sekelas Iza.. Rindu nak bergaduh dengan diaorang.. Rindu nak menjerit dalam kelas.. Rindu nak tolong cikgu.. Macam2 la rindunya.. Tapi yang pasti, Iza sangat rindukan..:

HAFIZAH, HANIDA , NATASHA and NASUHA....

Nielah antara kenangan kitaorang sebelum hari persekolahan berakhir..







Hehe, dah lah . tak mau letak banyak2.. Kang orang cakap.. GEDIX la .. Apela.. Huhu.. K0rang.. rindunya kat kamu semua. Bila lah nak naik sekolah nie.. Tak sabarnya nak jumpa .. RINDU SANGAT2 !!





Huhuhu, Okeyla.. Iza dah penat menaip.. Lagipon idea tiba2 hilang.. Sebab apa,??? Sebab Iza tengah selsema sekarang.. Tak boleh concentrate nak tulis ape.. hehehe.. Kalau ada masa Iza update new entry pulak yer.. Almaklumlah, cuti nie busy sikit.. Nak kena wat kerja tu, kerja nie.. Huhuhu.. Okeyla.. GOOD NIGT EVERYBODY... Have a sweetdreams.. Sleep tight okey..

- MA'AS SALAMAH - 


Nota tangan..:

KAWAN seperti HOT FM... Sebab dia lebih hangat daripada biasa.
KAWAN juga seperti TV 3... Sebab dia inspirasiku..
dan yang paling penting....
KAWAN seperti TV9.. Sebab dia dekat di hati...

^__^


4 comments :

Gadis Coklat said...

Ayat yang nota tangan tu macam pernah dengar lah...Hehehe..

amieza eizattie said...

haha..
tercopy plak dari blog sese0rg..
hehehe

Gadis Coklat said...

Tuan blog tu tak marah ke?ngehe..hehe..

amieza eizattie said...

hikhikhik..
ntah la yer..
mcam slamber je Tuan blog tu..
kahkahkah..